Gemeente Albrandswaard


Onderhoud bomen Dorpsdijk Rhoon in afwachting van de Raadsvergadering

Tijdens de onderhoudswerkzaamheden aan het bomenbestand aan de Dorpsdijk in Rhoon is afgelopen vrijdag 30 maart 2007 enige discussie ontstaan tussen raadsleden en college over de onderhoudswerkzaamheden. De werkzaamheden zijn tot nader orde stilgelegd. De onderhoudswerkzaamheden zullen tijdens de raadsvergadering vanavond 2 april 2007worden besproken.

Dorpsdijk
Op grond van het beheerplan wegen is in 2007 de Dorpsdijk-Noord aan de beurt om onderhoud te ondergaan. Bij de uitvoering van het beheerplan wordt integraal naar de openbare ruimte gekeken, dus ook naar het openbaar groen. De communicatie met bewoners is volgens het voorlichtingsprotocol uitgevoerd waarbij naast brieven met informatie ook een inloopmoment is georganiseerd.
De uitkomst na het overleg met bewoners en betrokkenen is -voorzover het het groen betreft- het verwijderen van 8 bomen.

Motie EVA
De door de fractie EVA ingediende en door de gemeenteraad bekrachtigde motie van 13 november 2007 vraagt ons college te komen met een visie op het openbaar groen. Aan het opstellen van de gevraagde visie in de vorm van een groenbeleidsplan wordt op dit moment gewerkt. In de motie wordt ons college opgedragen om groot onderhoud projecten, waarbij het karakter of de functie van het groen verandert, stop te zetten totdat deze visie door de gemeenteraad is vastgesteld. De werkzaamheden aan de Dorpsdijk vormen onderdeel van het onderhoud aan het openbaar groen. Het betreft echter geen groot onderhoudproject dat beoogt het karakter of de functie van het groen te veranderen. In deze situatie blijft het karakter en de functie van het groen ongewijzigd.