Fietsen van vlasvezel


ROTTERDAM, 20070402 -- Vlasvezel is een natuurlijke vezel die erg robuust, soepel en licht is. Die eigenschappen maken de vezel erg populair in de auto-industrie (o.a. BMW, Audi, Daimler-Benz) en de luchtvaartsector. Drie jaar geleden is Johan Museeuw in samenwerking met IPA Composites Belgium en BILLATO Linea Telai op zoek gegaan om ook de fietsliefhebber van de unieke eigenschappen van vlasvezel te laten profiteren. De intensieve research heeft geleid tot een innoverend en veelbelovend product: het hybride vlasvezel-carbonkader.

De naam zegt het zelf : het kader bestaat uit een combinatie van hoogstaande vlas- en carbonvezels, die samengevoegd worden volgens de "twill composite hybrid sandwich technique*". Het grote voordeel van dit kader is zijn uitstekende schokdempende capaciteit, wat leidt tot een groter rijcomfort en dus tot betere sportieve prestaties.

De hybride vlasvezel-carbonfiets bestaat in twee modellen : MF1 en MF3. Zij zijn verkrijgbaar in 6 kleuren (vintage-stijl).

Er wordt momenteel gewerkt aan een 100% vlasvezel fiets (green bike) die biologisch afbreekbaar is.

Voor redacties:

VUcycling zal met trots Musseeuwbikes in Nederland distribueren. Bij voldoende interesse zal Johan Museeuw zelf samen met zijn partner op een nader te noemen data een persvoorlichting dan wel interview geven (indien aangevraagd) en demo geven over Museeuwbikes.

Dan zal ook een informatiepakket inclusief DVD over het fabricageproces worden uitgereikt.

Indien u eerder een informatiepakket wenst te ontvangen of andere vragen heeft of informatie wenst kunt u zich wenden tot:

VUcycling, Klaas van Uden
Tel: 06-25031852
www.vucycling.eu

Lees ook de eerste reviews op www.museeuwbikes.be