Politie Limburg-Noord

Hulpverlening en onderzoek na neerstorten vliegtuigje - 2
Datum: 2-04-2007
Tijd bericht: 21:50
Plaats: Roermond
Het vliegtuigje dat maandagavond omstreeks 18.20 uur crashte in de Roermondse wijk 't Veld, is een gemotoriseerd zweefvliegtuig van het type Scheibe SF25. Het was voor een 1,5 uur durende vlucht opgestegen in het Duitse Grefrath ter hoogte van Venlo. Het is niet duidelijk hoe laat het daar is opgestegen. De oorzaak van de crash is nog niet bekend.

Getuigen die behoefte hebben aan slachtofferhulp, worden in buurtcentrum De Velderie in Roermond opgevangen. Zij kunnen vanavond in het zalencentrum terecht zolang als dat nodig is. Dinsdagmorgen zijn er om 10.00 uur weer professionele hulpverleners aanwezig.

De hulpdiensten hebben in totaal 50 medewerkers ingezet. Daarvan zette de politie zo'n 25 medewerkers in. Verder zijn zo'n 25 medewerkers van brandweer, Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen, Bureau Slachtofferhulp en de gemeente Roermond bij de hulpverlening betrokken.

De Dienst Luchtvaartpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten onderzoekt de oorzaak van de crash samen met de afdeling Forensische Opsporing van de Politie Limburg-Noord.