Politie Amsterdam-Amstelland



Rectificatie eerder bericht / (02/04/07)

In tegenstelling tot hetgeen zojuist werd gemeld is het sporenonderzoek nog niet afgerond, maar zijn de technisch rechercheurs nog steeds volop bezig met het onderzoek!
Politie zoekt getuigen en auto met kapotte achterruit / Osdorp (02/04/07)

Naar aanleiding van aangetroffen sporen in de omgeving van de gerechtsbunker in Osdorp is de politie op zoek naar een auto waarvan de achterruit stuk is. Daarnaast roept zij getuigen op zich te melden.

Om 02.59 uur kwam bij de politiemeldkamer de eerste melding binnen van een explosies bij de gerechtsbunker aan de Zuidermolenweg in Amsterdam-Osdorp. Tijdens het onderzoek zijn twee projectielen aangetroffen die de schade aan het gebouw hebben veroorzaakt. Het uitgebreide sporenonderzoek door rechercheurs van het Team Forensische Opsporing rond en in de bunker is nog niet afgerond. Sporenonderzoek en getuigenverklaringen wijzen erop dat er bij het incident een personenauto betrokken was. Merk, kleur en type van deze auto zijn onbekend. Wel is vastgesteld dat van dit voertuig minimaal de achterruit moet zijn gesneuveld. De recherche is op zoek naar deze auto. Ook getuigen die rond 03.00 uur of enige tijd daarvoor verdachte zaken hebben waargenomen of gehoord in de omgeving van de gerechtsbunker aan de Zuidermolenweg, aan de kant van de Langswater worden verzocht contact op te nemen met de politie via de telefoonnummers:

0 2 0 â 5 5 9 2 5 0 0

of

0 9 0 0 8 8 4 4

Er is op dit moment een woordvoerder ter plaatse (Langswater) die een kort toelichting kan geven op dit bericht.