Time : 10:33:46
Date : 02 April 2007
Sender Name: Koning Boudewijnstichting - Fondation Roi Baudouin

Prinses Mathildefonds lanceert onder het thema opvoedingsondersteuning zijn zevende projectoproep aan kandidatenvoor de Prinses Mathildeprijs
De Koning Boudewijnstichting aanvaardt vanaf april tot eind juni kandidaatsdossiers voor de zevende editie van de Prinses Mathildeprijs.

Elk jaar, in december, kent het Fonds de Prinses Mathildeprijs toe (waarde 10 000 ¤) aan een bijzonder initiatief dat de autonomie versterkt van mensen die door hun situatie meer kwetsbaar zijn dan anderen. Naast de financiële steun verleent de Prijs zichtbaarheid aan het project van de laureaat en erkent hij de waarde van het werk van alle mededingende verenigingen en organisaties.

In deze zevende editie gaat het om kinderen en jongeren (0-20 jaar) en hun ouders en opvoeders.

De oproep 2007 richt zich tot groepen, verenigingen en eerstelijnsdiensten die op een creatieve wijze lokale netwerken of projecten voor opvoedingsondersteuning opzetten: in de buurt of wijk, rondom de school, in workshops met een specifiek aanbod voor een kwetsbare doelgroep, ... met het expliciete doel om de draagkracht en de weerbaarheid van de beoogde doelgroep te verhogen. Het kan gaan om preventieve activiteiten van integrale gezinsondersteuning, maar eveneens om zorginitiatieven die inspelen op concrete hulpvragen uit de ouderlijke omgeving.

Uiterste datum voor indiening van een kandidaatsproject : 30 juni 2007

De projecten worden beoordeeld door een onafhankelijke jury van deskundigen. Ook kinderen krijgen een stem. De jury kan indien zij dit wenst meerdere kandidaten nomineren. Het bestuurscomité van het fonds beslist wie laureaat wordt voor de Prinses Mathildeprijs 2007. De Prijs wordt in december uitgereikt.

Een kandidaatsformulier en meer informatie vindt u op www.prinsesmathildefonds.be

CONTACT:

KONING BOUDEWIJNSTICHTING
FRIEDA LAMPAERT OF CARINE POSKIN
LAMPAERT.F@KBS-FRB.BE
OF
POSKIN.C@KBS-FRB.BE

TEL +32-2-549 02 31
BREDERODESTRAAT 21 B-1000 BRUSSEL
WWW.KBS-FRB.BE

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - FR Link to Press Release - NL