Ingezonden persbericht


Satyam lanceert virtuele leeromgeving

* Nieuw initiatief stelt medewerkers in staat om overal ter wereld hun kennis en expertise uit te breiden * Lancering valt samen met vijftiende plaats in top 125 van trainingorganisaties van Training Magazine

Eindhoven, 2 april 2007 - ICT-dienstverlener Satyam Computer Services, Ltd. (NYSE: SAY) heeft een wereldwijde virtuele leeromgeving binnen zijn organisatie geïmplementeerd. De holistische benadering van Satyam op het gebied van leren omvat de volledige cyclus van het personeelsbeheer en behelst het leren op instapniveau, permanente educatie, het meten van prestaties en loopbaanontwikkeling. Satyam Learning World (SLW) is ook ontwikkeld om Satyam-professionals topprestaties te laten leveren op het gebied van projecten en diensten, en hen effectiever samen te laten werken met partners en klanten.

Bij de ontwikkeling van SLW heeft Satyam nauw samengewerkt met The Fuqua School of Business van Duke University, Harvard Business School Publishing, U21Global, Liqwid Krystal, SumTotal Systems en Thomson NETg. Satyam investeert de komende vijf jaar meer dan acht miljoen dollar in het programma. Daarbij gaat het vooral om het ontwikkelen van tools en technologieën, zoals een leerbeheersysteem, een contentmanagementsysteem, een tool voor de ondersteuning van een virtueel klaslokaal, middelen om prestaties te meten en een tool voor samenwerking en blogging. Ook ontwikkelt Satyam tools voor aanwezigheidsregistratie, bibliotheekbeheer, webradio en mobiel leren.

"Mobiliteit in tijd en ruimte en permanente educatie onderscheiden de kenniswerker van andere typen medewerkers", zegt Edward S. Cohen, Senior Vice-President van de Satyam School of Leadership. "Organisaties staan vandaag de dag voor de uitdaging om in te spelen op de opleidingswensen van medewerkers, zonder dat hun mobiliteit in gevaar komt. De traditionele onderwijssystemen zijn niet langer geschikt, omdat ze mensen aan een bepaalde plaats binden. Gezien de geografische reikwijdte, omvang en breedte van Satyam, is de noodzaak voor hoogwaardiger leerprocessen en - leersystemen meer dan duidelijk. De wensen op opleidingsgebied zijn gevarieerd en talrijk. Daarom moeten systemen sneller en efficiënter zijn. Satyam Learning World speelt daarop in met dit nieuwe initiatief dat uitgaat van het concept van Learning Follows the Learner."

Satyam heeft hoge verwachtingen van zijn virtuele leerprogramma's. Deze zullen naar verwachting de mogelijkheden en prestaties van het bedrijf verbeteren. Satyam verwacht een verbreding van het dienstenaanbod en een verdere kwaliteitsverbetering. Binnen de SLW zijn al 25 high-end services geïdentificeerd.

Partners
Partners spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de virtuele leeromgeving. Zo zorgt Harvard Business School Publishing voor leerprogramma's en content op het gebied van management. Thomson NETg en Liqwid Krystal leveren meer dan 2.500 trainingen in technologie, management, soft skills en specifieke domeinen. Daarnaast neemt Satyam audio- en videocontent af van deze twee bedrijven. De Fuqua School of Business van Duke University werkt aan een programma voor middenkaderfuncties. Dankzij de schaalbaarheid van de SumTotal Enterprise Suite kan Satyam nieuwe initiatieven op opleidingsgebied sneller en makkelijker introduceren. Deze oplossing maakt het daarnaast mogelijk om verschillende domeinen te creëren en te beheren ten behoeve van een wereldwijde, gedistribueerde organisatie. De oplossingen van SumTotal Systems zullen ook gebruikt worden om de kennisdelingsprogramma's van Satyam in lijn te brengen met andere initiatieven, die evenals SLW gericht zijn op verdere groei van de onderneming.

De lancering van SLW valt samen met het behalen van een 15e plaats in de top 125 van trainingorganisaties van het blad Training Magazine. Satyam is het eerste Aziatische bedrijf ooit, dat opgenomen is in deze lijst. "Het is een enorme prestatie om als eerste Aziatische organisatie door te dringen tot deze lijst, die al zeven jaar bestaat", zegt Cohen. "Door binnen te komen op nummer 15, laten we zien dat we in korte tijd al ver zijn gekomen en nu tot de beste behoren." Cohen kent de lijst goed. Hij zorgde ervoor dat Booz Allen Hamilton, zijn vorige bedrijf, de nummer 1-positie behaalde.

Het tijdschrift roemde Satyams expertise om e-learning en klassikaal onderwijs effectief samen te voegen tot één geheel. Verder stelt het blad: "Satyam gaat uit van het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van geschreven en mondelinge communicatie, waarna additionele vaardigheden worden geboden, die medewerkers in staat stellen presentaties te houden en voorstellen te maken. De programma's helpen medewerkers effectief te communiceren en zich voor te bereiden op toekomstige rollen. Leren vindt plaats door een mix van e-learning, onderwijs door een leraar en modules waarbij medewerkers van elkaar leren. Elke module kent een ingebouwd evaluatieproces dat er garant voor staat dat deelnemers echts iets geleerd hebben."

Satyam
Satyam Computer Services (NYSE: SAY) is wereldwijd actief als IT-adviseur en -dienstverlener, en beschikt over een brede expertise om bedrijven te helpen bij de optimalisatie van hun processen. Hierdoor kunnen klanten van Satyam hun concurrenten vóór blijven, ook bij sterk veranderende marktomstandigheden. Satyam telt zo'n 38.000 professionals die on-site, off site, offshore en near shore actief zijn. Het bedrijf biedt op maat gesneden IT-oplossingen voor bedrijven in verschillende sectoren. Satyam heeft met zijn inzichten en producten verschillende grootschalige technologische veranderingsprocessen uitgevoerd, die voldoen aan hoge internationale kwaliteitsstandaarden. De Satyam Development Centres in India, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Canada, Hongarije, Maleisië, Singapore, China, Japan en Australië bedienen 541 ondernemingen, waarvan er 158 behoren tot de Fortune Global 500 en de Fortune US 500. Satyam is actief in 53 landen op zes continenten, waaronder Nederland en België.