Politie Amsterdam-Amstelland

Vrouw zonder rijbewijs rijdt tegen gevel / Zuidoost (02/04/07)

Een 38-jarige vrouw heeft zondagmiddag 1 april rond halfvier een eenzijdige aanrijding veroorzaakt op een parkeerterrein in Amsterdam-Zuidoost. De vrouw was niet in het bezit van een rijbewijs en mocht van een vriend oefenen in zijn auto. Deze 33-jarige man zat ook in de auto, samen met twee kinderen (2 en 4 jaar oud). De vrouw raakte om onbekende reden de macht over het stuur kwijt en kwam tot stilstand tegen de gevel van een gebouw. In eerste instantie verklaarden de bestuurster en de bijrijder dat de man zou hebben gereden, maar onderzoek van ter plaatse gekomen agenten wees anders uit. De 33-jarige bijrijder droeg geen gordel en raakte gewond bij de aanrijding. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. Aanrijding politiebus en seniorenvervoer: 2 gewonden / IJdoornlaan (02/04/07)

Zondagmiddag 1 april raakten een hoofdagent en een oude dame lichtgewond toen op de IJdoornlaan een politiebus met zwaailicht- en sirene geen vrije doorgang kreeg van een bus met groepsvervoer voor senioren. Een 78-jarige vrouw moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. De hoofdagent raakte lichtgewond aan hoofd en knie. Het team Forensisch Technische Verkeersonderzoeken onderzoekt de aanrijding.

De politiebus van de hondenbrigade die met zwaailicht- en sirene onderweg was naar een heterdaad melding, werd op de kruising geraakt door een bus met daarin enkele senioren. De brandweer moest er aan te pas komen om een 78-jarige vrouw uit haar benarde positie te bevrijden. Zij zat niet beklemd maar kon niet op eigen kracht uit de beschadigde bus komen. Ze werd met lichte verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht waar ze een nacht ter observatie werd opgenomen. De twee politiehonden in de bus bleven ongedeerd. Het FTVO onderzoekt de toedracht van de aanrijding. Mogelijk dat de bestuurder van het ouderenvervoer de optische- en geluidssignalen niet heeft gezien en gehoord.
Overvaller door arrestatieteam aangehouden / Amsterdam-Amstelland (02/04/07)

Vrijdagavond 30 maart heeft een arrestatieteam een 19-jarige overvaller gearresteerd. De man wordt verdacht van een overval op een sigarenzaak aan de Waalstraat in Amsterdam. Zowel in Opsporing Verzocht als in het regionale opsporingsprogramma Ter Plaatse werd aandacht besteed aan deze zaak. Dit leidde uiteindelijk tot een tip die het rechercheteam op het spoor zette van de verdachte. De recherche van Bureau Opsporing district Zuid kreeg bijstand van een observatie- en arrestatieteam. Door technisch en tactisch onderzoek werd de verdachte gelokaliseerd en aangehouden. De verdachte bleek te zijn ontsnapt uit een strafinrichting.

Tijdens zijn verhoor bekende de verdachte deze gewapende overval en heeft een bekentenis afgelegd in verband met een overval in de Agamemnonstraat. Hierbij werd een Japans restaurant overvallen. Daarbij werden zowel klanten als personeel bedreigd en beroofd. De verdachte is ingesloten en wordt voorgeleid bij een officier van justitie.
Verkeerstwist mondt uit in bedreiging en vernieling / Burg. de Vlugtlaan (02/04/07)

Maandagochtend rond vier uur zijn twee verdachten (31 en 36 jaar oud) aangehouden nadat zij twee mannen in een andere auto hadden bedreigd. Na een verkeerstwist die ontstond op de Burg. de Vlugtlaan reden de verdachten met hun auto de andere mannen klem. Hierna stapten zij uit en bedreigden de bestuurder en zijn bijrijder met een vuurwapen. De twee slachtoffers gingen er te voet vandoor. Toen zij terugkwamen bij hun auto, bleken de banden lekgestoken. Op aanwijzen van getuigen hield de politie de twee verdachten aan. In de auto van de verdachten werden enkele patronen gevonden. Er werd geen vuurwapen aangetroffen. De recherche van wijkteam Lodewijk Van Deysselstraat onderzoekt de zaak.
Getuigen gezocht: overval McDonalds restaurant / IJdoornlaan (02/04/07)

Zondagochtend 1 april is een Mc Donalds filiaal aan de IJdoornlaan door vermoedelijk twee daders overvallen. De overvallers die gewapend waren met een vuurwapen wisten een onbekende hoeveelheid buit te maken en te ontkomen. Niemand raakte gewond. Bureau Opsporing district Noord heeft de overval in onderzoek. Even na halfnegen verschenen twee mannen in het fastfoodrestaurant. De daders, de één gemaskerd en de ander met een donkere zonnebril, eisten geld onder bedreiging van een vuurwapen. Na de overval vluchtten ze te voet het restaurant uit in onbekende richting. Het onderzoeksteam van Bureau Opsporing district Noord is op zoek naar getuigen van deze overval. Zij kunnen zich melden via: 0 9 0 0 - 8 8 4 4
Elf aanhoudingen voor rijden onder invloed / Amsterdam-Amstelland (02/04/07)

Zondag 1 april werden âs middags en âs nachts in totaal in Amsterdam-Amstelland elf personen aangehouden voor het rijden onder invloed. Negen mannen (in de leeftijd van 22 tot 52 jaar oud) en twee vrouwen (beide 24 jaar oud) namen beschonken plaats achter het stuur van hun auto. Vrijwel alle verdachten liepen tegen de lamp omdat zij opvielen door hun rijgedrag. Na onderzoek bleek dat vier van de verdachten de wettelijk toegestane hoeveelheid alcohol meer dan vier keer hadden overschreden. Eén man weigerde mee te werken aan het onderzoek en loopt hiermee het risico de hoogste straf te krijgen. Tegen alle elf de alcomobilisten wordt proces-verbaal opgemaakt.