Gemeente IJsselstein


Nieuwe burgemeester benoemd

Datum: maandag 2 april 2007
Minister Ter Horst heeft vrijdag 30 maart jl. het Koninklijk Besluit geslagen om de heer drs. Patrick van den Brink uit Hilversum te benoemen als burgemeester van IJsselstein. De benoeming gaat in per 15 mei 2007.

Patrick van den Brink op het bordes van het Historisch Stadhuis Na een studie Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam werd hij docent/projectleider aan het Centraal Instituut voor Opleiding en Vorming (CIOV), thans onderdeel van de Nederlandse Politie Academie; vervolgens Senior Sociaal Rechercheur bij de Sociale Dienst te Amsterdam; Financieel Specialist bij het Korps Landelijke Politie Diensten; manager bij Deloitte & Touche, afdeling Forensic services. Van 1 januari 2001 tot april 2006 was hij wethouder van Hilversum met de portefeuilles: financiën, sociale zaken, bouw- en woningtoezicht, onderwijs.
Tot de verkiezingen van 2002 : welzijn, buurt & beheer, sociale zaken en onderwijs.
De laatste jaren was hij tevens loco-burgemeester van deze gemeente. Hij bekleedde tijdens zijn wethouderschap vele nevenfuncties. Hij had onder andere namens de VNG zitting in de Raad voor Werk en Inkomen (RWI)
Vanaf eind 2006 is hij werkzaam bij de Stichting Philadelphia Zorg. De heer Van den Brink heeft thans diverse nevenfuncties waaronder voorzitter van de Rekenkamercommissie van de gemeente Naarden. Hij is lid van het CDA.
De heer Van den Brink is geboren op 6 november 1967 is gehuwd en heeft twee kinderen.