Politie Friesland

Politieberichten van maandag 2 april

Fryslân, 02-04-2007 o Politieberichten van zondag 1 april 13.00 uur t/m maandag 2 april 07.00 uur

Sneek: onderzoek overleden vrouw
De politie is zondagavond een onderzoek gestart naar de verdachte omstandigheden van de dood van een 57-jarige vrouw uit Dorsten (D). Politie en brandweer vonden zondagmiddag in het water aan de Selfhelpweg het levenloze lichaam van het slachtoffer. De Duitse vrouw verbleef samen met een 59-jarige man uit Bonn op een motorboot. De boot lag afgemeerd aan de Selfhelpweg. De vrouw was sinds zondagnacht na een stapavond vermist. De man schakelde de hulpdiensten in toen zijn reisgezel zondag niet terugkwam naar de ligplaats van hun boot. De politie startte een onderzoek waarbij duikers van de plaatselijke brandweer het water rondom de ligplaats van de motorboot onderzochten. De duikers vonden rond 17.00 uur het stoffelijk overschot van de vrouw. In verband met het onderzoek is de Duitse man aangehouden. Vandaag wordt sectie op het lichaam van de vrouw verricht. Zondag is een eerste buurtonderzoek uitgevoerd in de omgeving van de jachthaven wat vandaag vervolgd wordt.

Schiermonnikoog: onderzoek aangespoeld object
De politie heeft zondagmiddag tussen paal 7 en 8 een stuk strand afgezet in verband met een onbekend object. Het ronde object, met een diameter van ongeveer 50 centimeter, was tijdens hoog water op het strand gespoeld en werd door een wandelaar ontdekt. Het object lag in de vrije ruimte op het strand, er was geen gevaar voor de omgeving. De politie zette de omgeving af en schakelde experts van de Koninklijke Marine in. Aanvankelijk werd gedacht aan een aangespoelde zeemijn, maar de duik- en demonteergroep van de Koninklijke Marine stelde vast dat het om een vliegtuigtank ging. Omdat de tank mogelijk brandbare stoffen bevatte, brachten de Marine-experts de tank ter plaatse tot ontploffing.

Drachten: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan het Kleinzand. Tussen zaterdagochtend en zondagavond kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de woning werden onder andere een TV, sieraden en een cd-speler weggenomen. De 39-jarige bewoner deed aangifte.

Fryslân: rijbewijzen ingevorderd na snelheidsovertredingen De politie heeft zondag van twee motorrijders en drie automobilisten het rijbewijs ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. Zondagmiddag werd een 34-jarige motorrijder uit Dokkum gecontroleerd op de Easterboarn in Aldeboarn. Hij passeerde de controle met 134 kilometer per uur, terwijl 80 kilometer is toegestaan. Een 45-jarige motorrijder uit Haule passeerde op de Oosterwoldseweg nabij Haule een controle. Hij reed 131 kilometer per uur. Op de Oosterwoldseweg is 80 kilometer per uur toegestaan. Diezelfde middag werd op de Lauwersmeerweg nabij Oudwoude een 23-jarige automobilist uit Buitenpost gecontroleerd. Hij reed met 143 kilometer per uur over een 80-kilometer weg. Een 56-jarige automobilist uit Nijemirdum werd zondagavond op de Plattedijk in Lemmer gecontroleerd. Hij reed 111 kilometer per uur, terwijl 60 kilometer per uur is toegestaan. Tenslotte werd nog een 19-jarige automobilist uit Balk gecontroleerd op de Suderseewei in Balk. Hij passeerde de controle met 134 kilometer per uur. Op de Suderseewei is een snelheid van 80 kilometer per uur toegestaan. Van alle vijf bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Tevens werd er proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: voertuig in brand
De politie heeft zondagmiddag de brandweer van Leeuwarden geassisteerd bij een autobrand. In de Langdeelstraat brak door nog onbekende oorzaak brand uit in een auto. Surveillerende agenten zagen grote rook ontwikkeling en schakelden via de Meldkamer Fryslân de brandweer in. Ondanks de snelle komst van de brandweer kon niet worden voorkomen dat de auto veel schade opliep.

Leeuwarden: inbraak in bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Archimedesweg. Zondagavond kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit het pand werd een grote hoeveelheid elektrisch gereedschap weggenomen. Namens het bedrijf deed een 49-jarige inwoner van De Knipe aangifte.

Kollumerzwaag: bestuurder na aanrijding aangehouden
De politie heeft zondagavond op de Triemsterloane een 19-jarige automobilist uit Ternaard aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De bestuurder raakte vermoedelijk met zijn auto een opstaande rand van een verkeersgeleider. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur en belandde het met voertuig in een sloot. De bestuurder en zijn passagiers bleven ongedeerd. De Ternaarder blies op straat een F en werd daarom overgebracht naar het politiebureau. Hier blies de verdachte 610 ug/l, hij kreeg een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Lemmer: alcoholcontrole
De politie heeft zondagavond van 19.00 uur tot 21.30 uur op verschillende plaatsen in Lemmer een alcoholcontrole gehouden. Tijdens deze controle moesten 237 bestuurders blazen, hiervan bleken er zeven onder invloed van alcohol te verkeren. Deze bestuurders kregen een rijverbod en een proces-verbaal. Van één bestuurder, een 63-jarige Lemster, werd ook nog het rijbewijs ingevorderd. Na een ademanalyse op het politiebureau blies hij 660 ug/l.