Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Naarden, 30 maart 2007

Classic FM viert Pasen met Bach

Tot en met Pasen staat de muziek van Johann Sebastian Bach centraal op Classic FM. Vanaf maandag 2 april zijn er regelmatig hoogtepunten te horen uit Bach's Matthaeus- en Johannes- Passion. Op Goede Vrijdag zijn zelfs elk uur hoogtepunten te horen en van 19 tot 22 uur is de Matthaeus-Passion, in de onlangs verschenen uitvoering van Ton Koopman, in zijn geheel te beluisteren. Tijdens Pasen zijn de Paas-Cantates en het Oster-Oratorium van Bach te horen op Classic FM.

Matthaeus-Passion: populairste klassieke stuk in Nederland De Matthaeus-Passion, waarin Bach het lijdensverhaal van Christus muzikaal verbeeldt, staat bekend als de belangrijkste klassieke compositie. Vooral in Nederland is het werk geliefd. Ons land kent inmiddels een jarenlange traditie op het gebied van uitvoeringen van de Matthaeus-Passion in de aanloop naar Goede Vrijdag. De afgelopen jaren werd het meesterwerk van Bach door de luisteraars van Classic FM telkens verkozen tot de nummer 1 in de Klassieke Top 1000 Aller Tijden.

De uitvoering van de Matthaeus-Passion die Classic FM op de avond van Goede Vrijdag uitzendt, werd in 2005 opgenomen door het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir onder leiding van dirigent Ton Koopman in de St. Joriskerk in Amersfoort.

Ook tijdens de Paasdagen is er veel Bach te horen op Classic FM. Dan wordt er aandacht besteed aan zijn Paas-Cantates en Oster-Oratorium.

Classic FM

Classic FM is sinds jaren het best beluisterde klassieke radiostation van Nederland, met 24 uur per dag 'licht klassiek voor elk moment'. Classic FM is overal in Nederland te ontvangen via kabel, satelliet, internet en Digitenne.



Ingezonden persbericht