Gemeente Rotterdam

Nr. 14
29 maart 2007

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 2 t/m 8 april

Wethouder Schrijer aanwezig bij bestuurdersconferentie Leren en Werken Op maandag 2 april is wethouder Dominic Schrijer (sociale zaken, werk en grotestedenbeleid) van 15.00 tot 17.00 uur aanwezig bij de bestuurdersconferentie Leren en Werken. De conferentie is bedoeld voor bestuurders die de intentieverklaring Leren en Werken hebben ondertekend. Wethouder Schrijer zal deelnemen aan het debat waarin ervaringen vanuit verschillende projecten centraal staan. De conferentie vindt plaats in Slot Zeist, Zinzendorflaan 1, Zeist. (Voor meer informatie: Jeugd, Onderwijs en Samenleving, Dianne Wind, tel. 010 - 891 4719)

Wethouder Jantine Kriens opent congres Organ Transplantation: 'Ethical, Legal and Psychological Aspects'
Wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) opent op maandag 2 april om 18.15 uur in de Burgerzaal van het stadhuis het congres Organ Transplantation: Ethical, Legal and Psychological Aspects. Het internationale congres over orgaantransplantatie wordt van 1 t/m 4 april gehouden in het World Trade Center. (Voor meer informatie: Erasmus MC, congresbureau, mevr. S. Dijkstra, tel. 010 - 408 78 80)

Wethouder Kaya ontvangt beleidsadvies over Rotterdamse meiden Scala, het expertisecentrum voor emancipatie en participatie en de Rotterdamse Jongerenraad overhandigen wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) op dinsdag 3 april om 10.00 uur het beleidsadvies over Rotterdamse meiden in het City college aan de Beukelsdijk 91. Bij het advies wordt een dvd gepresenteerd met interviews over tienermoederschap, voortijdig schoolverlaten, verdeling huishoudelijke taken en huwelijksdwang met Rotterdamse jongeren. (Meer informatie, Scala, Silvie Raap, beleidsadviseur jeugd, tel. 010 - 443 000 of 06 - 1614 3194)

Wethouder Karakus ondertekent intentieverklaring
Op dinsdag 3 april om 17.30 uur ondertekent wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) in Het Kasteel namens de gemeente Rotterdam een intentieovereenkomst voor Spangen met het WoningBedrijf Rotterdam en de deelgemeente Delfshaven. De intentieverklaring moet leiden tot een optimale samenwerking om in Spangen o.a. het bouwprogramma af te maken, het Justus van Effenblok te renoveren en drie studielocaties uit te werken die na 2011 ontwikkeld worden. (Voor meer informatie: deelgemeente Delfshaven, Paul Tuinte, tel. 010 - 425 0401)

Wethouder Karakus stelt website 'Student City' in werking Dinsdag 3 april om 20.00 uur stelt wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) een nieuwe website 'Student City' in werking. Student City is een project om met partijen zoals de Erasmus Universiteit en Rotterdam Marketing gezamenlijk het aanbod van Rotterdam als studentenstad onder de aandacht te brengen. De website wordt ingezet als middel om specifiek bij (aankomende) studenten de stad bekendheid te geven. De locatie is café De Beurs, Kruiskade 55. (Voor meer informatie: OBR, Esther Bouwman, tel. 010 - 489 7834)

Wethouder Kaya bij debat over Thorbecke, kunst en macht Op dinsdag 3 april om 20.00 uur organiseert de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur een debat over de principes die ten grondslag liggen aan de verhouding tussen kunst en overheid. Onder leiding van Pieter Hilhorst gaan Sjarel Ex (directeur Boijmans van Beuningen), Gitta Luiten (directeur Mondriaan Stichting), Liane van der Linden (directeur Kosmopolis), Hans Onno van den Berg (directeur vereniging van schouwburg- en concertgebouwdirecties) en Henk Scholten (directeur Theater Instituut Nederland) met elkaar in debat. Wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur), een van de initiatiefnemers van het debat, spreekt aan het einde met Peter Hilhorst. Locatie: Lantaren/Venster, Gouvernestraat 133. (Voor meer informatie: Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur www.rrkc.nl of tel. 010 - 433 5833)

Wethouder Schrijer neemt deel aan congres 'WoON naar Wens!' Op woensdag 4 april neemt wethouder Dominic Schrijer (sociale zaken, werk en grotestedenbeleid) vanaf 12.30 uur plaats in de forumdiscussie 'WoON: hoe waardevol is de praktijk?' tijdens het congres 'WoON naar Wens! Investeren in leefbaarheid, betaalbaarheid en toegankelijkheid'. Minister Vogelaar (Wonen,Wijken en Integratie) zal in de ochtend de inleiding verzorgen. WoON is een informatiebron voor iedereen die op één of andere manier betrokken is bij de actualiteit van de woningmarkt. Er is informatie beschikbaar over de kwaliteit van de woningvoorraad, de bezetting van de woningen, de betaalbaarheid, de leefbaarheid, etc. De conferentie is georganiseerd door het Ministerie van VROM en vindt plaats in het World Forum Convention Center, Churchillplein 10, Den Haag. (Voor meer informatie: VROM, Vera Hoogendoorn, tel. 070 - 339 5358

Burgemeester Opstelten bij opening tentoonstelling 'Berlin Drama' Burgemeester Ivo Opstelten is op woensdag 4 april om 16.00 uur aanwezig bij de opening van de tentoonstelling 'Berlin Drama' in het Maritiem Museum aan de Leuvehaven 1. Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de veerboot 'Berlin' voor de kust van Hoek van Holland verging. Op donderdagnacht 21 februari 1907 woedde op de Noordzee een zwarestorm, waarbij de 'Berlin' op de Noorderpier sloeg met fatale gevolgen. Slechts 15 van de 143 opvarenden overleefden de ramp. Er zijn nauwelijks authentieke voorwerpen van de 'Berlin' overgebleven. Het museum heeft verhalen van nabestaanden en artikelen gebruikt om de laatste vaartocht van de veerboot te reconstrueren, ook wordt uniek filmmateriaal uit 1907 getoond. (Voor meer informatie: Maritiem Museum, dhr. C. van Zevenbergen, tel. 010 - 402 92 51)

Wethouder Kriens ontvangt brochure 'Het is soms anders dan het lijkt' Wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) neemt op woensdag 4 april om 16.30 uur de brochure 'Het is soms anders dan het lijkt' in ontvangst. Dit gebeurt tijdens een minicongres in het Delta Psychiatrisch Centrum in Poortugaal. Project 'Sex offenders' geeft via de brochure uitleg over de behandeling van verstandelijke gehandicapten die seksueel ontremd gedrag vertonen. Dit project is een samenwerkingsverband tussen Delta, organisatie Pameijer, Paus Johannes, de drie Zorgkantoren in de regio en de Stichting Hoekse Waard. (Voor meer informatie: Concerncommunicatie, Anja Pels, tel. 010 - 417 94 28 of 06 - 22 49 94 87)

Wethouder Bolsius presenteert de Rotterdam Marathon teams van het Rotterdams Ambtenaren Kampioenschap (RAK) en hun nieuwe outfit Op woensdag 4 april presenteert Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) om 17.30 uur het dames- en herenteam 2007 van het Rotterdamse Ambtenaren Kampioenschap (RAK) en hun nieuwe outfit. Dit jaar zullen ruim 160 marathon- en 220 estafettelopers te zien zijn in het Rotterdamse groen/wit tijdens de Marathon van Rotterdam op 15 april. Na de presentatie nuttigt de wethouder een pastamaaltijd met de deelnemers tijdens de traditionele pastaparty in het bedrijfsrestaurant van Gemeentewerken aan de Galvanistraat 15. (Voor meer informatie: RAK, Dick den Boer, tel. 06 - 2428 52070)

Wethouder Kaya bij slotbijeenkomst DIVAZ
Op woensdag 4 april van 18.00 - 19.30 uur vindt in de Burgerzaal van het stadhuis de slotbijeenkomst van het project DIVAZ plaats. DIVAZ is een samenwerkingsverband van 10 multiculturele zelforganisaties. Het project DIVAZ is opgezet om het bereik van zelforganisaties te vergroten. Uitwisseling van kennis en ervaring stond hierbij centraal. De slotbijeenkomst vormt een feestelijke afsluiting van een half jaar intercultureel kennismaken en samenwerken. Wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) zal met de aanwezigen in gesprek gaan over hun ervaringen en toekomstverwachtingen. (Voor meer informatie: Sezer Consult, Ilona Bodderij, tel. 010 - 477 2727 )

Wethouder Schrijer opent nieuwe pand IDplein
Op donderdag 5 april opent wethouder Dominic Schrijer (sociale zaken, werk en grotestedenbeleid) om 9.00 uur het nieuwe pand van IDplein. IDplein is als Rotterdams bedrijf landelijk actief op het gebied van participatie en re-integratie. Mede dankzij het kansenzoneproject is het bedrijf in staat geweest om de verhuizing en verbouwing te financieren. Het nieuwe pand bevindt zich aan de Mijnsherenlaan 7a. (Voor meer informatie: IDplein, Maarten Freriks, tel. 010 - 851 3104)

Wethouder Baljeu in rolstoel voor het goede doel
Wethouder Jeannette Baljeu (verkeer, vervoer en organisatie) gaat op donderdag 5 april van 12.30 tot 14.30 uur voor het goede doel in een rolstoel zitten. Van 2 tot 14 april doen tien bekende Nederlanders, onder wie de Rotterdamse wethouders Baljeu en Kriens, mee aan de actie 'Rolling with the Stars: in een stoel voor het goede doel'. Zij doen mee om te ervaren hoe het is om rollend door het leven te gaan. Jeannette Baljeu gaat in haar rolstoel gebruik maken van het openbaar vervoer. Zij vertrekt vanaf het stadhuis aan de Coolsingel. De actie is georganiseerd door Support Magazine, een lifestyleblad voor mensen met een lichamelijke beperking. (Voor meer informatie: Support Magazine, Alina Nubé, tel. 0174 - 389 686 / 06 - 4504 6541 of Monique Wijnen, tel. 0174 - 389 679 / 06 - 2368 0794)

Wethouder Bolsius opent hoektuinen Donkersingel
Op donderdag 5 april opent Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) om 13.00 uur drie hoektuinen tussen de flats aan de Donkersingel. Deze tuinen zijn een project van 'Groene Duimen'. Door de actie 'Groene Duimen' kunnen Rotterdammers creatieve ideeën in sturen voor een fleurige en aantrekkelijke buitenruimte in de stad. Wie samen met buurtgenoten een goed uitvoerbaar plan bedenkt maakt kans op een Groene Duim. Het programma start om 12.30 uur in de feesttent ter hoogte van Donkersingel 112. (Voor meer informatie: Gemeentewerken Rotterdam, Richard Honders, tel. 010 - 489 7055)

Wethouder Schrijer aanwezig bij Amsterdamse conferentie Grotestedenbeleid II
Op donderdag 5 april verzorgt wethouder Dominic Schrijer (sociale zaken, werk en grotestedenbeleid) een inleiding bij de Amsterdamse conferentie Grotestedenbeleid. Het doel van de conferentie, die om 13.30 uur start, is de bestuurlijke tussenbalans op te maken van het grotestedenbeleid in Amsterdam en de vervolgkoers te bepalen. De conferentie wordt gehouden in het stadsdeelkantoor van Amsterdam Noord, Buikslotermeerplein 2000, Amterdam. (Voor meer informatie: Gemeente Amsterdam, Henk van Waveren, tel. 06 - 537 05 543)

Wethouder Karakus aanwezig bij opening Architectuurjaar 2007 Donderdag 5 april om 19.30 uur woont wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) de opening bij van het Architectuurjaar 2007. Voor publiek is de opening in het Groothandelsgebouw, voor genodigden bij de Delftse Poort. In de bouwput van Rotterdam Centraal is een openingsact. (Voor meer informatie: Rotterdam 2007 City of Architecture, Noortje van de Sande, tel. 010 - 205 1571)

Wethouder Karakus houdt spreekuur in het kader van de Woonmaand In het kader van de Woonmaand bij het CIC houdt wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) een spreekuur op zaterdag 7 april. Hamit Karakus wil graag suggesties en ideeën van bewoners horen over het wonen in Rotterdam en de eigen woonomgeving van bewoners. Maar ook worden klachten over de woonomgeving genoteerd en binnen drie werkdagen verholpen. Wethouder Karakus is van 14.00 tot 15.00 uur aanwezig in het CIC, Coolsingel 197. (Voor meer informatie: Bestuursdienst, Margot van Riessen, tel. 010 - 417 9324)

En verder..
is wethouder Dominic Schrijer (sociale zaken, werk en grotestedenbeleid) op woensdag 4 april van 16.00 tot 17.00 uur aanwezig bij een buurtfeest. Het buurtfeest is vorig jaar door de wethouder als prijs voor het beste Zuid souvenir uitgereikt aan De Nieuwe Unie, die het op haar beurt toegewezen heeft aan de wijk Oud Charlois. Het feest vindt plaats op het Gouwplein (einde Gouwstraat) in de wijk Oud Charlois. (Voor meer informatie: De Nieuwe Unie, Hedy Brak, tel 010 - 286 6488)

noot voor de redactie/