Waterschap zet pendelbusje voor fietsers in

Vanaf maandag 2 april zet Waterschap Rivierenland een pendelbusje voor fietsers in op de Lekdijk tussen Achthoven en Lexmond. Deze gratis service blijft rijden tot oktober van dit jaar. Het traject tussen Ameide-Sluis en de jachthaven ter hoogte van de Kom van Lexmond wordt momenteel verbeterd. Daarom is dit traject afgesloten voor doorgaand verkeer.

Op de dijk zal ten tijde van de werkzaamheden veel werkverkeer rijden. Voor de veiligheid van de fietsers wordt daarom de pendeldienst aangeboden. De bus pendelt elke werkdag tussen 6:30 uur en 17:30 uur. De fietsen gaan mee op het fietsrek. Opstappen kan op de kruising Achthoven/Polderweg in Achthoven en in de Kom Lekdijk in Lexmond. Vorig jaar zette Waterschap Rivierenland ook een pendelbus in, daarvan werd veel gebruik gemaakt.

Vanaf het voorjaar van 2005 versterkt Waterschap Rivierenland de Lekdijk tussen Tienhoven en Lexmond. Momenteel wordt het traject tussen Ameide-Sluis en de jachthaven ter hoogte van de Kom van Lexmond verbeterd. Daarom is dit traject tot december afgesloten voor doorgaand verkeer. Woningen, bedrijven en percelen aan de dijk zijn wel via de dijk bereikbaar.