Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Start reconstructie voorplein station Driebergen-Zeist

Maandag 2 april start de aannemer met werkzaamheden bij station Driebergen-Zeist. Het voorplein wordt gereconstrueerd. Doel hiervan is de kwaliteit van het busstation te verbeteren. Er komen onder meer veilige fietsverbindingen, betere informatievoorzieningen en logischer overstapmogelijkheden.

Uiteraard ontstaat bij de aanleg van deze maatregelen enige overlast daarom worden de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd. De eerste fase bestaat uit het realiseren van het busstation zelf. Vanaf maandag 2 april wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Vanaf dinsdag 10 april is het noodzakelijk om het stationsplein af te sluiten. De Stationsweg is in één richting (komende vanaf de Hoofdstraat) wel toegankelijk. De haltes worden verplaatst naar de Stationsweg, hierdoor komen een aantal parkeervakken tijdelijk te vervallen. Een en ander wordt door bebording aangegeven.

De kwaliteitsverbetering van het station Driebergen-Zeist is een gezamenlijk project van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, gemeente Zeist, Bestuur Regio Utrecht, Connexxion, Prorail en de NS. De afgelopen maanden is gewerkt aan de eerste stap van de kwaliteitsverbetering, namelijk de openbare fietsenstallingen. Daarbij zijn alle oude donkere lage fietsenstallingen vervangen door hoogwaardige sociaal veilige fietsenstallingen.