Drs. Hans Krosse naar Van Spaendonck Management Consultants


Extra mankracht voor verdere ontwikkeling Programmasturing
ZALTBOMMEL, 20070402 -- 1 April is drs. J.A.J. Krosse (1947)in dienst getreden bij Van Spaendonck Manaegement Consultants in Zaltbommel. Hij zal zich met name gaan toeleggen op de verdere ontwikkeling en implementatie van Programmasturing; een manier van werken op het niveau van Rijk, Provincies en Gemeenten om het resultaat van de bestuurlijke politieke programma's te verbeteren.

Krosse was van 1982 t/m 1992 wethouder van de gemeente Tilburg en in die rol medebedenker en initiator van het Tilburgse Model.Daarna heeft hij verschillende bestuurlijke en directie functies bekleed binnen de overheid en de not for profit sector. Het meest recent directeurbestuurder van het NIGZ (het nationale gezondheidsinstituut).
In deze fase van zijn carrière wil Krosse de opgedane ervaring in zijn verschillende functies aanwenden om bestuurders en directeuren te adviseren.
Zijn voornemen is om ook weer te gaan publiceren over zijn inzichten en ervaringen en eveneens via (gast)colleges een bijdrage te leveren aan verbreding en verdieping van de 'performance' van de verschillende overheids en non for profit organisaties.Hij blijft de publieke zaak trouw maar nu weer in een nieuwe rol.
Van Spaendonck Management Consultants maakt deel uit van de Van Spaendonck Groep: gespecialiseerde adviesbedrijven op het gebied van strategie, management en organisatie.





H. Ouwersloot