Stam Groep effectueert overname


Overname Terberg Autobedrijven / Terberg Autoschadeservice door Stam afgerond
AMERSFOORT, 20070402 -- Op 2 april hebben de Stam Groep en Terberg Beheer de verkoopovereenkomst getekend inzake de overname van de Terberg Opel / Chevrolet-dealerbedrijven en Terberg Autoschadeservice.

Deze overname betekent voor de Stam Groep dat aan de huidige activiteiten onder andere 5 Opel en Chevrolet vestigingen onder de bestaande naam Terberg zijn toegevoegd. Hierdoor gaat Stam in de driehoek Amersfoort, Utrecht en Hilversum rond de 6.500 nieuwe Renaults, Dacia's, Opels en Chevrolets per jaar afzetten.
Het overgenomen autoschadebedrijf wordt de 5e vestiging van de Stam schadetak en blijft opereren als Terberg Autoschadeservice handelend onder de naam Schadenet Ijsselstein. Het voltallige personeel van de overgenomen Terberg bedrijven komt in dienst bij de Stam Groep. Het totale personeelsbestand van Stam bestaat vanaf 2 april uit circa 500 medewerkers met een omzet van ca. 250 miljoen Euro op jaarbasis.

Jan Geerlof de Ruiter, algemeen directeur Stam Groep, noemt de overname een belangrijke strategische stap voor de toekomst. "Het biedt continuïteit voor onze groep in een sterk concurrerende markt. Wij zijn content met deze, voor de Stam Groep, bereikte mijlpaal."

De heer Wim Terberg, voorzitter Raad van Bestuur Terberg Beheer, kijkt tevreden terug naar de onderhandelingen met Stam. "Vanaf het begin is er sprake geweest van communicatie op éénzelfde golflengte, zonder dat de beide partijen daarbij de zakelijke belangen uit het oog verloren. Wij zijn ervan overtuigd dat door de overname het toekomstperspectief voor de Terberg dealer- en schadeactiviteiten verbeterd is, daar Stam zich volledig op de autoretail markt concentreert. Tevens is hiermede naar onze mening het belang van de betrokken medewerkers gediend. De Terberg groep blijft sterk betrokken door de samenwerking met Terberg Leasing en het voortzetten door Stam van de Opel- en Chevrolet dealeractiviteiten onder de naam Terberg."





Stam Groep