Gemeente Maassluis

Extra openbaar vervoer naar bedrijventerreinen Rotterdam

Dit is een bericht van de stadsregio Rotterdam

Maandag 2 april start de RET NV een proef met extra en uitgebreidere busdiensten naar de bedrijventerreinen Spaanse Polder en Noord-West. Het experiment loopt tot 8 december. Het dagelijks bestuur van de stadsregio Rotterdam heeft hiervoor groen licht gegeven. Wordt de proef een succes, dan zal de RET de extra ritten opnemen in de dienstregeling voor 2008.

Gebleken is dat er onder werkgevers en werknemers op de beide bedrijventerreinen behoefte is aan beter openbaar vervoer. Om aan die wens gehoor te geven start de RET in opdracht van de DCMR en de stadsregio Rotterdam op 2 april een proef met de uitbreiding van buslijn 42.

Tussen 9.15 uur en 15.15 uur wordt in de route langs het Marconiplein en de beide bedrijventerreinen ook station Schiedam Centrum opgenomen. In combinatie met de spitslijn 201 van Connexxion zijn de Spaanse Polder en Noord-West daardoor de hele dag verbonden met Schiedam Centrum. In de avonduren (tussen circa 19.00 uur en 23.00 uur) rijdt bus 42 elk uur tussen Schiedam Centrum, Marconiplein, Spaanse Polder en Noord-West.

Het experiment moet duidelijk maken of een permanente uitbreiding van het openbaar vervoer naar de beide bedrijventerreinen zinvol is. Wordt er de komende maanden maar weinig gebruik gemaakt van de extra ritten, dan komen ze na 8 december weer te vervallen. Is de proef echter een succes, dan zal de RET de ritten opnemen in de dienstregeling voor 2008.

Het Vervoer Coördinatie Centrum Rijnmond houdt een promotiecampagne om bedrijven te stimuleren hun medewerkers gebruik te laten maken van de bus. Onder de medewerkers worden flyers verspreid. Ook worden er drieduizend probeerkaarten verdeeld, goed voor tien gratis ritten. Informatie over de extra busritten is vanaf maandag 2 april te vinden op www.lijn42.nl.

De proef is het resultaat van een samenwerkingsverband tussen het VCC-Rijnmond, de RET NV, DCMR en stadsregio Rotterdam. Met de extra busritten willen de partijen een bijdrage leveren aan de verbetering van de luchtkwaliteit en bereikbaarheid.