Gemeente Wassenaar

Gemeente Wassenaar lanceert nieuwe website

Vanuit huis een GBA uittreksel aanvragen met DigiD als digitale handtekening en meteen online betalen met de elektronische kassa.De Politieke Markt start maandag 2 april om 19.00 uur met de lancering van de nieuwe website van de gemeente Wassenaar. Vanaf dat moment kunnen Wassenaarders verschillende zaken digitaal regelen bij de gemeente. Zo kunnen burgers, bedrijven en instellingen op de website terecht voor het aanvragen van diverse producten in het E-loket. Hierbij kan gedacht worden aan het digitaal doorgeven van een verhuizing. Burgers kunnen dan direct, indien nodig, met de elektronische kassa het product betalen. Met behulp van de persoonlijke DigiD code, de digitale handtekening, kunnen burgers zich identificeren.

Ook wordt er in deze nieuwe website gewerkt met een nieuw bestuursinformatiesysteem (BIS). In dit nieuwe systeem vindt de burger alle relevante informatie terug over het college van b&w en de gemeenteraad. BIS geeft een goed overzicht van de agenda van de politieke markt met de daarbij behorende stukken.

DigiD; de digitale identificatie van de overheid Met DigiD kunnen burgers en bedrijven met één inlogcode bij elektronische diensten van steeds meer overheidsinstellingen terecht. DigiD staat voor Digitale Identiteit. Het is een gemeenschappelijk systeem van en voor de overheid. Overheidsinstellingen kunnen met DigiD de identiteit vaststellen van burgers en bedrijven die gebruik maken van hun elektronische diensten. Voor meer informatie kijk op www.digid.nl

Elektronische kassa
Elektronisch zaken doen met de gemeente vraagt ook om elektronisch betalen voor gemeentelijke diensten waar kosten aan verbonden zijn. Een voorbeeld hiervan is de betaling van de leges voor een uittreksel. Met de internetkassa kunnen Wassenaarders voortaan aangevraagde producten en diensten online betalen.
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

Overige contactgegevens
T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl