Politie Midden- en West Brabant

PERSberichten politiedistrict Breda

BREDA, 2 april 2007

Rijsbergenaar aangehouden na ruzie met jongeren

BREDA: De politie heeft zondagavond rond 21.00 uur een 46-jarige man uit Rijsbergen aangehouden. Dat gebeurde in een café op de Grote Markt. De Rijsbergenaar wordt ervan verdacht een 16-jarige jongen uit Breda te hebben geslagen voor de kroeg. De jongen heeft hiervan aangifte gedaan. Er ontstond ruzie tussen een groep jongeren, waartoe het slachtoffer behoort, en enkele mannen over het stallen van fietsen nabij het café. De Bredase jongen wilde het naar eigen zeggen sussen toen hij een vuistslag in zijn gezicht kreeg; hij hield hieraan een zere mond over. De verdachte ontkent de mishandeling; hij zegt dat het groepje jongeren bewust ruzie zocht. Na verhoor is hij heengezonden. De politie onderzoekt de zaak.

Verwarde man probeert deur uitvaartcentrum te vernielen

BREDA: Een 48-jarige Bredanaar is maandagmorgen rond 01.45 uur aangehouden op de Heuvelstraat. De politie kreeg een melding binnen van een oplettende burger die zag dat een man probeerde met een steen een ruit van de de deur van een uitvaartcentrum aan de Heuvelstraat te vernielen. Ook de brievenbus van het pand moest het ontgelden. De getuige wist ook te melden dat de man een nog onbekende jongen op een brommer zou hebben bedreigd. Die jongen wilde de man helpen, maar liet van de schrik zijn brommer achter en vluchtte lopend weg. Agenten die ter plaatse kwamen, troffen de 48-jarige verdachte aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De man was erg in de war en op het politiebureau werd de hulp van een psychiater ingeroepen. Die besloot de man verplicht te laten opnemen. Waarom de man de vernielingen bij het uitvaartcentrum aanrichtte, is niet bekend.

Bredanaar aangehouden na ruzie in cafe

BREDA: De politie heeft maandagmorgen rond 05.30 uur een 38-jarige Bredanaar aangehouden bij een café aan de Haagweg. Hij wordt ervan verdacht een 40-jarige Roosendaler te hebben mishandeld en bedreigd. Volgens het slachtoffer zat hij in de kroeg te kaarten toen de Bredanaar binnenkwam en hem vroeg mee naar buiten te gaan. Beide mannen kennen elkaar van vroeger en de Bredanaar stelt dat hij nog geld van de Roosendaler krijgt. Buiten op straat zou de Roosendaler naar eigen zeggen een paar klappen hebben gekregen en met de dood zijn bedreigd. Op aanwijzen van het slachtoffer konden gealarmeerde agenten de Bredanaar aanhouden.

Wegpiraat aangehouden

BREDA: De politie heeft maandagochtend rond 10:30 uur op het Minervum een 21-jarige Bredase automobilist aangehouden. Dit gebeurde nadat agenten zagen dat de man op de Kruising van de Kapittelweg met de Teteringsedijk door rood reed en later nog eens op de kruising van de Teteringsedijk met het Hoogeind. Daarnaast constateerden agenten dat de man de maximumsnelheid overschreed met 50 km/u. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De man verklaarde haast te hebben en niet op de teller te hebben gekeken.

Aangehouden na bellen

BREDA: De politie heeft maandagochtend rond 11:45 uur op de Molstraat een 39-jarige Bredase automobilist aangehouden. Dit gebeurde nadat de verdachte was betrapt op het niet handsfree bellen. Agenten wilden de man hiervoor een bekeuring geven, toen de verdachte een valse naam op gaf dan de naam die later op zijn identiteitsbewijs bleek te staan. De man bleek ook nog een rijontzegging te hebben. Hierop werd hij aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden op verdenking van autodiefstal

ACHTMAAL: De politie heeft vandaag twee Amsterdamse mannen (34, 40) aangehouden in de Nieuwmoerseweg op verdenking van diefstal van twee autos. Dit gebeurde na een tip van de douane. Die waren bij een bedrijf in die straat een container aan het controleren die voor de export bestemd was. In een schuur bij het bedrijfspand zagen ze drie autos staan. Twee ervan bleken gesignaleerd te staan en gestolen na een woninginbraak in Dordrecht en Oosterhout. De twee verdachten waren in de schuur aan het werk. De politie heeft hen aangehouden en gedurende het onderzoek in verzekering gesteld.

Auteur: Manfredi Mauro