KNHS


Opmaat naar de Paralympics in 2008
2 april 2007

De Nederlandse selectie voor dressuurruiters met een lichamelijke beperking heeft in dit pre Olympische jaar een ambitieus wedstrijdprogramma voor de boeg. Als opwarmertje is eind januari in Udenhout en eind maart in Wanroy een tweetal observatiewedstrijden verreden, waarmee de samenstelling van de Nederlandse equipe, onder leiding van bondscoach Diederik Wismeijer, steeds duidelijker wordt.

Behalve Sabine Peters met Papillon, Ineke de Groot met Indy, Sjerstin Vermeulen met Kenzo en Petra van de Sande met Toscane, heeft ook Gert Bolmer zich in Wanroy verzekerd van een plaats in het A-kader. Bolmer wist met zijn nieuwe paard Ozzy twee nette proeven neer te zetten, waarmee hij de aansluiting met de Nederlandse top weer heeft gevonden. Iets wat Sandra Groeneveld met haar nieuwe paard Hexagon Robbins helaas niet is gelukt. Petra van de Sande verraste op beide wedstrijden met de jeugdige Gribaldi merrie Unsiga. Van de Sande heeft in haar een aansprekend reserve paard gevonden.

Zomerseizoen 2007 zal het erom spannen: gaat het de leden van de Nederlandse dressuurselectie lukken een ticket naar Hong Kong te verdienen? Dat is tot dusverre alleen Sabine Peters gelukt. Wismeijer is voorzichtig positief en heeft alle vertrouwen in de kwaliteiten van de teamleden. Van de Sande beschikt over een tweetal goede paarden en heeft de winter gebruikt om haar eerste paard, de schimmelmerrie Toscane, meer te bevestigen. Constante factor in het team vormen de ervaren Paralympiade-gangers De Groot, Vermeulen en nu ook Bolmer. En Peters boekt met Papillon nog steeds veel progressie. In de regulier sport wist ze zich prima staande te houden in de Nederlandse Kampioenschappen ZZ-Licht en met 2 oranje linten heeft ze inmiddels een prachtig debuut gemaakt in het ZZ-Zwaar.