Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (02/04)

OOSTERHOUT NB, 2 april 2007

Woninginbreker én heler opgepakt

OOSTERHOUT: De Oosterhoutse politie heeft met de arrestatie van twee personen een woninginbraak aan de Zwanendonk kunnen oplossen. Het misdrijf vond plaats op donderdag 29 maart tussen 07.00 uur en 22.20 uur. De buit bestond uit een LCD-televisie en verder was ook de kliko verdwenen.
Uit het buurtonderzoek bleek dat omwonenden een verdachte man met de kliko hadden zien lopen. Een andere getuige had weer gezien hoe vanuit een kliko een televisie achter in een auto werd geladen. Aan de hand van al deze informatie en nader onderzoek kon de politie de puzzel compleet maken.
Op zaterdag 31 maart arresteerde de politie een 22-jarige Oosterhouter op verdenking van de inbraak. Op zondag 1 april volgde de aanhouding de auto-eigenaar, een 21-jarige inwoner van Oosterhout. Beide mannen hebben inmiddels een bekentenis afgelegd over hun aandeel in het delict. De 22-jarige Oosterhout wordt verdachte van de inbraak. De 21-jarige Oosterhout heeft vermoedelijk heling gepleegd. De mannen weigeren te vertellen waar de gestolen TV is gebleven. Het apparaat is in ieder geval niet op hun woonadressen aangetroffen.

Vrouw raakt ernstig gewond bij verkeersongeval

WAALWIJK: Een 21-jarige vrouw uit Waalwijk is zondagavond 1 april zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw is vanwege hoofdletsel en een dubbele beenbreuk overgebracht naar het Sint Elisabethziekenhuis in Tilburg. Het ongeluk gebeurde omstreeks 20.15 uur op de Overlaat. Het ongeval is vermoedelijk ontstaan door bijzondere verrichtingen van de bestuurder van een bestelautootje. De 22-jarige man uit Drunen wilde met zijn combi keren om terug te rijden naar Drunen. Bij de keermanoeuvre reed hij over de groenstrook en fietspad. Daarbij raakte hij de vrouw, die met haar snorfiets over het fietspad reed. De veroorzaker van het ongeval was dermate overstuur dat de politie direct de crisisdienst voor hem inschakelde. Verkeersanalisten van de politie Midden en West Brabant zochten op de plaats van het ongeval naar sporen en maakten fotos van de aangetroffen situatie. Tegen de veroorzaker is proces-verbaal opgemaakt.

Automobiliste rijdt door na ernstig ongeval

SPRANG-CAPELLE: De politie is op zoek naar de veroorzaakster van een ernstig verkeersongeval op de A-59. De vrouw reed maandagmiddag 2 april om 14.00 uur door nadat ze betrokken was bij een aanrijding. Bij het ongeval waren nog twee andere personenautos betrokken. Een auto stond dwars over de rijbaan tegen de vangrail aan. De bestuurster van deze auto kwam met schrik vrij. Een andere automobilist was samen met zijn passagiere in de sloot geraakt. Deze man is hartpatiënt, waarvoor een ambulance uitrukte. Een tweede ambulance arriveerde voor de passagiere, die klaagde over nekklachten. De brandweer kwam er aan te pas om een brug te slaan over de sloot. Op die manier kon het ambulance personeel de beide slachtoffers beter bereiken en de slachtoffers in veiligheid brengen.

Al snel werd duidelijk dat er nog een derde auto bij het ongeval betrokken moesten. Bij een zoekactie naar dit voertuig stuitte de politie (enkele honderden meters verderop) op een verlaten personenauto op parkeerplaats Het Vaerland. De auto had verse aanrijdingschade die overeenkwam met het beeld van het recente ongeval.
Het gerede vermoeden bestaat de veroorzaakster onder invloed van alcohol en/of drugs verkeerde. Mogelijk is dat de reden geweest dat zij de plaats van het ongeval verliet, zonder hulp te verlenen aan de slachtoffers. De identiteit van de vrouw is inmiddels bekend bij de politie. Tot op heden is ze nog voortvluchtig.

Politie neemt mini-bike in beslag

GENDEREN: Op de Nieuwe Steeg in Genderen kwam een motoragent een zogenaamde mini-bike tegen. De bestuurder van de mini-bike reed er zondagavond 1 april om 19.40 uur mee over de openbare weg. De politie maakte proces-verbaal op tegen de 15-jarige jongen uit Genderen en nam de mini-bike in beslag.

Er kleven grote gevaren bij het gebruik van een mini-bike op de openbare weg. Veelal wordt er op gereden zonder helm. De kleine apparaten zijn in staat om hoge snelheden te halen. De gevolgen bij een eventuele val laten zich raden.
Gezeten op een minibike is de bestuurder vaak niet hoger dan een wiel van een fikse vrachtwagen. Door de zeer geringe hoogte wordt de mini-bike en zijn bestuurder door andere weggebruikers over het hoofd gezien en dit verhoogt het risico op een ongeluk. Door de miniconstructie is de handelbaarheid ook veel minder. Opgevouwen sturen is nu eenmaal veel moeilijker.
Het is ook niet mogelijk om een kenteken voor deze machientjes te verkrijgen. Het gebruik op de openbare weg is verboden en zal ook niet worden toegestaan. Om die reden is het ook niet mogelijk om een verzekering af te sluiten.

Dieven stelen airbags

WAALWIJK: De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een garagebedrijf aan de Van Andelstraat. Bij achttien autos demonteerden de dieven de airbags. Om bij de autos te kunnen komen, vernielden de nog onbekende daders het hekwerk van het bedrijfsterrein. De diefstal werd maandagochtend 2 april rond 11.00 uur ontdekt. Het totale schadebedrag is nog onbekend.

Automobilist onder invloed van drugs achter het stuur

RIJEN: Slingerend en twijfelend rijgedrag was voor de politie aanleiding om een automobilist aan de kant te zetten op de Nassaulaan in Rijen. Dat gebeurde zondagavond 1 april rond middernacht. Gezien het gedrag vroegen de agenten hem of hij wellicht alcohol of drugs had gebruikt. Dat bleek het geval te zijn. De man verkeerde onder invloed van verdovende middelen. Bij controle van zijn auto vonden de agenten een gebruikershoeveelheid cocaïne.

De 39-jarige man uit Rijen moest mee naar het politiebureau. Daar is door een GGD-arts bloed van hem afgenomen. Het bloedmonster wordt in het laboratorium van het Nederlands Forensische Instituut onderzocht op aanwezige sporen van verdovende middelen.
Het rijbewijs van de verdachte is door de politie ingevorderd. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gaat gebeuren. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

De man kreeg proces-verbaal voor het rijden onder invloed en drugsbezit. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer