Provincie Zuid-Holland

Zirkus Zeppelin bezoekt basis- en middelbarescholen voor kunstmanifestatie

Florentijn Hofman, de kunstenaar achter Zirkus Zeppelin, bezoekt begin april zo'n 50 basis- en middelbare scholen om jongeren op te roepen deel te nemen aan een wedstrijd waarmee ze een zeppelinvlucht kunnen winnen. De wedstrijd is onderdeel van de kunstmanifestatie 'Echt Zien' georganiseerd door de provincie Zuid-Holland. Er mogen uiteindelijk 75 winnaars met hun vriend, vriendin of familie mee met de Zeppelin. Hiervoor moeten ze wel een uniek werkstuk maken en opsturen naar Zirkus Zeppelin.

Onder de naam 'Echt Zien' organiseert de provincie Zuid-Holland een kunstmanifestatie van 2005 tot 2008 op de N 470. De autorit over de N 470 moet meer worden dan een verplaatsing: het wordt een beleving. Dat is de ambitie, die wordt verwezenlijkt door de kunstmanifestatie 'Echt Zien'. Een aantal kunstenaars is uitgenodigd hun creativiteit in te zetten voor een kunstwerk langs de nieuw aan te leggen en deels al in gebruik genomen N 470/N 471. Een van deze kunstenaars is Florentijn Hofman.

Florentijn Hofman - Zirkus Zeppelin
Hofman laat de mensen letterlijk van een andere kant naar het landschap kijken. Zirkus Zeppelin wil in het najaar met 470 mensen, die op de een of andere manier te maken hebben met de N470, waaronder de scholieren, de lucht in met de Zeppelin. Zirkus Zeppelin gaat van mei tot september de andere passagiers scouten. Vanaf 26 september tot en met 5 oktober is 's werelds grootste zeppelin te zien in het luchtruim boven de N470. De vluchten vertrekken dagelijks vanaf Rotterdam Airport. De ervaringen van alle Zirkus Zeppelin passagiers worden vastgelegd in woord en beeld, en gebundeld in een boek.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22