Amsterdam RAI

PERSBERICHT


----------------------

Amsterdam, 2 april 2007

Premier Balkenende overhandigt cheque aan ambassadeur André Kuipers

AUTORAI STEUNT EMMA KINDERZIEKENHUIS

Tijdens de gala-avond van AutoRAI 2007, die dinsdag 27 maart werd gehouden, heeft premier Balkenende namens RAI Vereniging en Amsterdam RAI een cheque ter waarde van 20.000 euro overhandigd aan het Emma Kinderziekenhuis AMC. Het bedrag is bestemd voor een metamorfose van het kinderziekenhuis.

De gala-avond van AutoRAI 2007 was een groot succes. Ruim 7.000 genodigden konden als eerste kennis maken met de vele primeurs die AutoRAI 2007 te bieden heeft. Aan het einde van de avond overhandigde premier Balkenende namens Amsterdam RAI en RAI Vereniging een cheque ter waarde van 20.000 euro aan André Kuipers, de nieuwe ambassadeur van het Emma Kinderziekenhuis AMC. In het Emma Kinderziekenhuis worden kinderen en jongeren met een bijzondere of zeldzame aandoening behandeld. André Kuipers is astronaut voor ruimtevaartorganisatie ESA en zet zich in zijn vrije tijd in voor het Amsterdamse ziekenhuis. Bijzonder is dat André Kuipers zijn artsenopleiding deels in het Emma Kinderziekenhuis heeft genoten.

Metamorfose

Tijdens AutoRAI 2007 introduceert de Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC een nieuwe mobiele stand, die overal in Amsterdam en omgeving kan worden ingezet om fondsen te werven. Het ziekenhuis behandelt een groeiende groep van ernstig en chronisch zieke kinderen en wil omstandigheden voor patiëntjes en hun ouders creëren, die bijdragen aan de normale ontwikkeling van deze kinderen. Dit stelt nieuwe eisen aan de voorzieningen en de inrichting van het 20 jaar oude ziekenhuis. Niet alleen voor de grootschalige verbouwing heeft het Emma Kinderziekenhuis geld nodig, maar ook voor noodzakelijk wetenschappelijk onderzoek.

Amsterdam RAI steunt naast het goede doel Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC ook AMREF Flying Doctors.

Foto bijschrift:
v.l.n.r. Hans Bakker, voorzitter directie Amsterdam RAI; André Kuipers, ambassadeur Emma Kinderziekenhuis AMC; Premier Balkenende; Arjen de Jong, voorzitter RAI Vereniging.


---