Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 02 april 2007

TILBURG, 2 april 2007

Politie houdt Tilburgers aan voor berovingen

GOIRLE De politie heeft gisteravond om 21.00 uur op het politiebureau aan de Ringbaan Zuid in Tilburg twee Tilburgers van 15 en 18 jaar aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een beroving die gistermiddag gepleegd is op de Abcovenseweg in Goirle. Een 16 jarige jongen afkomstig uit Goirle werd hiervan het slachtoffer.

Het slachtoffer werd tijdens het bezorgen van folders aangesproken door een groepje jongeren. Tijdens het gesprek verzamelde de groep zich om de jongen heen waardoor een intimiderende sfeer ontstond. Een van de verdachten vroeg naar de MP3-speler van het slachtoffer. Omdat de sfeer dreigend werd stond de Goirlenaar zijn MP3-speler af. Het apparaat werd vervolgens doorgegeven aan een andere verdachte die met de speler wegfietste. Toen het slachtoffer de politie hierover in kennis wilde stellen verzochten de andere verdachten hem nadrukkelijk dat niet te doen. Om kracht bij te zetten haalde een jongen uit een van zijn broekzakken een mes en dreigde daarmee. Toen de groep vertrok alarmeerde het slachtoffer de politie die direct een uitgebreid onderzoek instelde. Dit resulteerde in het vaststellen van de identiteit van enkele daders. De politie wist hen via hun omgeving te overtuigen dat ze zich bij het bureau moesten melden wat op dit moment twee verdachten hebben gedaan. Nader onderzoek volgt.

TILBURG De politie heeft vanmorgen, kort na 02.00 uur in een woning in de wijk Zorgvliet een 31 jarige Tilburger aangehouden voor diefstal met geweld. Een 19 jarige Tilburgse vrouw werd hiervan het slachtoffer en deed bij de politie aangifte.

Het slachtoffer werd kort na middernacht op de Korvelseweg aangesproken door een onbekende man. De man vertelde zich buitengesloten te hebben waarna het slachtoffer haar GSM beschikbaar stelde zodat hij iemand kon waarschuwen. Op het moment dat de vrouw haar GSM aan de verdachte gaf zette de man het op een lopen. Het lukte het slachtoffer de man in te halen en hem bij zijn kleding vast te pakken. De verdachte probeerde het slachtoffer af te schudden door zich los te rukken en haar via een heupworp op de grond te gooien. Omdat de vrouw al liggend op de grond de verdachte bleef vasthouden, sloeg de man haar meerdere keren tegen het gezicht. Toen een passerende taxi stopte en de man aansprak, lukte het de vrouw haar GSM uit zijn handen te trekken. De verdachte vluchtte vervolgens weg in de richting van de Korvel Dwarsstraat.

Gealarmeerde agenten stelde direct een onderzoek in en sloegen aan op het opgegeven signalement. De man werd korte tijd later in zijn woning aangehouden. Het slachtoffer werd ter plaatse behandeld aan haar opgelopen schaafwonden en kneuzingen.

Twee verdachten aangehouden voor vrachtauto en containerdiefstal

OISTERWIJK: Een Ossenaar van 48 en een 43 jarige man uit Uden zijn gisteravond omstreeks 23.15 uur met een gestolen vrachtauto, tijdens een achtervolging door de politie, op de rotonde van de Laarakkerweg / Haarenseweg, uit de bocht gevlogen. De wagen kantelde waarna de inzittenden konden worden aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld.

De politie kwam de dieven op het spoor dankzij een alerte getuige die de politie meldde dat een vrachtwagen een zandpad was opgereden naar een bedrijf dat handelt in metalen. De melder vertrouwde het niet omdat bij dat bedrijf al eerder een container gestolen was. De agenten zagen de vrachtauto met daarop een container met oud ijzer rijden en gaven de bestuurder een stopteken. Hieraan werd niet voldaan. Ook op de optische en geluidssignalen werd niet gereageerd. Bij de rotonde verloor de chauffeur van de vrachtauto de macht over het stuur. Het voertuig kantelde. De verdachten werden vervolgens aangehouden en overgebracht naar het bureau. De vrachtauto bleek de voorafgaande avond gestolen te zijn in Haaren . De container met oud ijzer was gestolen vanaf een bedrijventerrein aan de Laarakkerweg. De dieven zijn bekenden van de politie. Zij worden woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Politie zoekt getuigen mishandeling

TILBURG: De politie is op zoek naar getuigen van de ernstige mishandeling van een 15-jarig Tilburg meisje op woensdag 21 maart jl. omstreeks 08.00 uur op de Diepenstraat. Het zou gaan om twee mannen met een Noord Afrikaans c.q. Zuid Europees uiterlijk. Het slachtoffer werd met gekneusde ribben opgenomen in het ziekenhuis waar zij drie dagen moest blijven.

De aangeefster fietste naar school. In de Diepenstraat stopte ze omdat haar tas van haar schouder gleed. Op dat moment kwamen er twee mannen op haar af, waarvan er één haar van achteren vastpakte. Ze werd vervolgens met gebalde vuist tegen haar rechteroog geslagen. Op een gegeven moment viel ze op de grond waarna de twee daders enkele keren tegen haar lichaam trapten. De knapen liepen vervolgens weg in de richting van het Kromhoutpark. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Minderjarige gewond na verkeersongeval

TILBURG Gisteravond raakte een 17 jarige meisje, afkomstig uit Berkel-Enschot op de kruising Udenhoutsebaan met de Zeshoevenstraat gewond nadat ze betrokken was bij een verkeersongeval. Het meisje is met een beenfractuur overgebracht naar het Elisabethziekenhuis.

Een 19 jarige automobilist uit Berkel-Enschot reed met zijn auto over de Zeshoevenstraat in de richting van de kruising. Op dat moment zag hij het 17 jarig meisje over het hoofd die de voorrangskruising overstak. Tussen beiden ontstond een aanrijding waarbij het meisje letsel opliep.

Politie onderzoekt mogelijke brandstichting

TILBURG De politie onderzoekt een brand in een bedrijf die gisteravond uitbrak aan de Heieinde in Tilburg. Er raakte niemand bij de brand gewond. Tengevolge van de brand ontstond er een behoorlijke rookontwikkeling. De politie sluit brandstichting niet uit.

Rond 20.15 uur kwam er bij de hulpdiensten de melding binnen van een brand in een bedrijf op het industrieterrein. Tijdens de bluswerkzaamheden zette de politie de omgeving af. De kans was op dat moment aanwezig dat de brand over zou slaan naar een naastgelegen pand. Na een uur gaf de brandweercommandant het sein brandmeester. De politie stelt een technisch sporenonderzoek in.

Politie houdt Tilburger aan voor het niet voldoen aan bevel of vordering

TILBURG De politie heeft gisteravond kort na 20.00 uur in het dienstencentrum aan de Gasthuisring een 36 jarige Tilburger aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De man gedroeg zich lastig in het dienstencentrum. De verdachte voldeed niet aan diverse vorderingen van het personeel de locatie te verlaten. Ook op de vordering van de politie gaf hij geen gehoor. Hierop hielden de agenten hem aan en brachten hem over naar het bureau.

Auteur: Desiree Brabers