Gerechtelijke organisatie

Digitaal beroep instellen

Breda, 2 april 2007 - Met ingang van april 2007 is het mogelijk om in een aantal bestuursrechtelijke zaken via het internet beroep in te stellen bij de rechtbank Breda. De rechtbank Breda is het eerste gerecht in Nederland dat deze mogelijkheid biedt.

Het UWV kantoor Breda wijst zijn klanten voortaan bij het afgeven van beslissingen op bezwaar in sociale verzekeringszaken op de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen bij de rechtbank. Dat kan via een formulier op een speciale beveiligde website. De verdere beroepsprocedure bij de rechtbank verloopt vooralsnog niet digitaal. Het blijft ook gewoon mogelijk om via een brief beroep in te stellen.

De rechtbank Breda wil op deze wijze peilen in hoeverre digitalisering van de bestuursrechtelijke beroepsprocedure in een behoefte voorziet. Het gaat om een proefproject, dat vooralsnog één jaar zal duren. Het project is bedoeld om digitalisering van de bestuursrechtelijke procedure bij de rechtbanken te stimuleren en daarmee de toegankelijkheid voor burgers te vergroten. De ervaringen met het project in Breda worden gebruikt als voorbereiding op invoering van digitaal beroep bij alle rechtbanken in Nederland.

Bron: Rechtbank Breda
Datum actualiteit: 2 april 2007 Naar boven