Gemeente Lansingerland


Stichting nodigt 50-plussers uit voor cursus

Rijvaardigheidscursus voor 50-plussers Stichting Gecoördineerd Ouderenwerk Bleiswijk biedt rijvaardigheidscursus aan voor 50-plussers.

Iedereen ziet dat het verkeer verandert. Het wordt niet alleen drukker op de weg, maar ook de verkeersregels en verkeerssituaties wijzigen regelmatig. Voor de oudere automobilist komt daar nog een ander aspect bij: afname van het gezichts-, gehoor- en concentratievermogen, waardoor het steeds lastiger wordt om veilig aan het verkeer deel te nemen.

Om de rijvaardigheid voor deze automobilisten op te frissen organiseert de Stichting Gecoördineerd Ouderenwerk Bleiswijk in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een rijvaardigheidscursus voor 50 plussers op zaterdag 12 mei 2007.

Wat kunt u op deze dag verwachten? De cursus bestaat uit drie onderdelen van elk een uur: een rijvaardigheidsrit in uw eigen auto, een verkeerstheorieonderzoek en een gehoor-, ogen- en reactieonderzoek. Tijdens de rijvaardigheidsrit maakt u in uw eigen auto onder begeleiding van een professionele adviseur een rit. Op basis van deze rit ontvangt u een ritverslag met daarin adviezen om uw veilige deelname aan het verkeer te waarborgen. Ook ontvangt u een bewijs van deelname en een naslagboek.
Voor alle duidelijkheid: de rijtest is geen examen! De cursus heeft dan ook geen gevolgen voor de geldigheid van uw rijbewijs!

Wie: Iedere belangstellende Lansingerlander van 50 jaar en ouder die zelf nog graag autorijdt.

Wanneer: Zaterdag 12 mei 2007. U kunt zich opgeven voor de ochtendsessie van 08.30 12.00 uur of de middagsessie van 13.00 16.30 uur.
Waar: Ontmoetingscentrum De Leeuwerik in Bleiswijk.

Inschrijven: U kunt zich telefonisch aanmelden bij mevrouw Lianne Engelen in De Leeuwerik, telefoon (010) 521 51 22.

Kosten: Dankzij subsidie van de Stadsregio Rotterdam en de voormalige gemeente Bleiswijk kunnen de kosten van deelname beperkt blijven tot 15 euro per persoon. U krijgt zo spoedig mogelijk na uw aanmelding uitvoerige informatie thuis gestuurd.

Vragen: Heeft u vragen, neemt u dan contact op met mevrouw Engelen. Zij is bereikbaar op telefoonnummer (010) 521 51 22. Er kunnen maximaal 60 personen aan de rijvaardigheidstest deelnemen. Wees er dus snel bij, want vol is vol.