Ingezonden persbericht


Persbericht

OPEN TEXT PRESENTEERT PRODUCTSTRATEGIE

Na overname Hummingbird nieuwe oplossingen gepland voor begin 2008

Hoofddorp, 2 april 2007 - Open Text, de grootste onafhankelijke aanbieder van Enterprise Content Management (ECM) software en oplossingen, presenteert na de overname van Hummingbird zijn nieuwe productstrategie. Hiermee zal de positie van Open Text als voorloper op het gebied van ECM in de Benelux en de rest van Europa verder worden versterkt. Tijdens een klantendag in Etten-Leur lichtte het management van Open Text zijn productplannen toe. Ook werden de voordelen voor klanten besproken, evenals het feit dat de Benelux een belangrijk onderdeel is van de Europese werkzaamheden van Open Text.

"Europa en de Benelux zijn zeer belangrijke regio's voor Open Text. Ongeveer de helft van de opbrengsten van het bedrijf komt uit Europa", aldus Damian Hyland, Vice President voor Noord-Europa, Open Text. "In de Benelux hebben we toegewijde teams in sales, salesondersteuning, consulting en training die een groot deel van ongeveer 430 klanten in verscheidene markten bedienen. We bieden onze klanten unieke voordelen: een onafhankelijke marktpositie, exclusieve focus op ECM-oplossingen, lokale expertise en strategische partners en de uitgebreide kennis van meer dan 200 ervaren consultants in Europa."

Open Text presenteerde de belangrijkste elementen van zijn productstrategie voor 2007 en 2008 tijdens het klantenevenement voor de Benelux, afgelopen januari. Dit evenement werd ondersteund door partners als Morningstar, Unisys, Atos Origin, Getronics, LogicaCMG en Siemens. "De echte uitdaging voor grote, complexe organisaties vandaag de dag is het managen en controleren van documentinformatie binnen alle verschillende systemen. Tegelijkertijd moeten we klanten goede manieren bieden om informatie te gebruiken en productiever te zijn", aldus Peter Jelinski, Senior Vice President, Products & Solutions bij Open Text. "We innoveren door het beste van Open Text en Hummingbird te combineren en door onze hechte relatie met Microsoft, Oracle en SAP en onze uitgebreide kennis van ECM-oplossingen in verschillende markten, zoals overheid, advocatuur, farmaceuten, bouw en financiële diensten."

Volgens Jelinski is Open Text's Livelink ECM 10, de nieuwste versie van de ECM suite, een voorbeeld van deze innovatiekracht. Livelink ECM 10 is in november gelanceerd en omvat meerdere onderdelen die in de loop van 2007 worden uitgebracht. Livelink ECM 10 geeft klanten de mogelijkheid om informatie vanuit alle hoeken van de onderneming te controleren en te managen. Belangrijke onderdelen van Livelink ECM 10 omvatten:


- Geïntegreerde archivering, metadata management, enterprise record management en zoekmogelijkheden in Open Text's Enterprise Library Services. Klanten kunnen hiermee de metadata en de levencycli van opgeslagen informatie in enterprise applicaties als Microsoft, SAP, Oracle en Open Text's Livelink ECM managen.
- Het eenvoudig raadplegen van bedrijfsinformatie in ERP-systemen, zoals klantinformatie of aankoopdocumenten, vanuit de Microsoft Office interface. Dit geeft een eenduidigheid in gestructureerde en ongestructureerde bedrijfsinformatie.

In februari maakte Open Text bekend dat het met de nieuwe oplossing, codenaam 'DM X' tegemoet wil komen aan de wensen van Hummingbird-gebruikers. Met DM X kunnen zij gebruik maken van het bredere productassortiment van Open Text, zonder daarmee de waarde van hun Livelink ECM - eDOCS investeringen te verliezen. DM X, dat in het najaar van 2007 wordt gepresenteerd en begin 2008 beschikbaar zal zijn, omvat onder andere:


- Een nieuwe Rich-Client interface. Deze interface maakt gebruik van nieuwe, Hummingbirdtechnologie en is de toekomstige interface voor alle LiveLink ECM gebruikers.
- Verbeterde mogelijkheden voor archivering, records management en zoeken die allemaal te raadplegen zijn via Open Text's Enterprise Library Services.
- Business Process Management (BPM) functionaliteiten met Livelink ECM - BPM Server voor complexe processen.

DM X, dat gefaseerd kan worden opgewaardeerd, wordt zowel beschikbaar met de vertrouwde als met een nieuwe interface.

OVER OPEN TEXT
Open Text(TM) is de grootste onafhankelijke leverancier van Enterprise Content Management (ECM) software ter wereld. Met de oplossingen van Open Text kunnen grote ondernemingen, overheidsinstellingen en zakelijke dienstverleners informatie beheren om aan zakelijke, juridische of industriële vereisten te kunnen voldoen. Open Text heeft circa 46.000 klanten en miljoenen gebruikers in 114 landen en 12 talen. Bezoek voor meer informatie over Open Text http://www.opentext.com . # # # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Miranda Mens/Nina Breuning
Edelman
tel: +31 (0)20 30 10 980
mailto:miranda.mens@edelman.com/ mailto:nina.breuning@edelman.com
http://www.edelmanpr.nl