Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Politie houdt tasjesrovers aan

Zutphen, 02-04-2007 o De politie in Zutphen heeft zondag (01/04) twee jongens aangehouden, die ervan worden verdacht eerder op de dag een oudere vrouw op de Brink te hebben beroofd. De vrouw kwam hierbij ten val en liep een gebroken pols op. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Het tweetal had op de Brink een oudere vrouw beroofd van haar handtas vanaf de rollator. De vrouw hield de tas vast, maar deze werd uit haar handen getrokken. De vrouw kwam hierbij ten val en werd hulpeloos achterlaten. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en bleek een gebroken pols te hebben opgelopen. Inmiddels is ze weer thuis.

Op basis van goede signalementen van getuigen en het deels volgen van de verdachten konden beiden worden aangehouden. Twee getuigen, middenstanders van het winkelcentrum hebben ook nog twee jongens in een auto om hulp gevraagd om de verdachten te achtervolgen. Het is onbekend wie de jongens in de auto zijn.

Beide verdachten zijn zondagavond in verzekering gesteld en nader onderzoek volgt. De politie wil in verband met het onderzoek graag in contact komen met de twee jongens in de auto en verzoekt andere getuigen te reageren via telefoonnummer 0900 8844.