Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Naarden, 2 april 2007

Classic FM start met extra financiële nieuwsbulletins

Vanaf maandag 2 april zendt Classic FM op alle werkdagen driemaal daags een extra financieel nieuwsbulletin uit, verzorgd door de Financiële Telegraaf. De bulletins zullen om 10.30, 13.30 en 18.30 uur te horen te zijn. De bulletins zijn ook te beluisteren via de site van Classic FM (www.classicfm.nl) en de Financiële Telegraaf (www.dft.nl).

Daarnaast gaat Classic FM de beursstemmingberichten van De Financiële Telegraaf op haar internetsite plaatsen.

Luisteraars Classic FM actieve beleggers

De doelstelling van Classic FM is om haar luisteraars meer relevante content te bieden via zowel de radio als de website. Uit onderzoek van Classic FM blijkt namelijk dat een groot deel van de luisteraars van Classic FM actief belegt. Pieter Buijs, programmadirecteur Classic FM: "Veel van onze luisteraars beleggen zelf en zijn daarom geïnteresseerd in het laatste nieuws op financieel gebied. Door deze nieuwe service te bieden in samenwerking met een toonaangevende partner als de Financiële Telegraaf, kunnen we onze luisteraars optimaal bedienen".

De Financiële Telegraaf ziet de samenwerking met Classic FM als een nieuwe stap in haar streven om via verschillende mediakanalen haar content te ontsluiten. Volgens Michiel Rademakers, Channel Manager DFT.nl sluit de doelgroep van Classic FM uitstekend aan bij die van De Financiële Telegraaf. De Financiële Telegraaf bereikt ruim 20,7% van alle Nederlandse beleggers.

Over Classic FM

Classic FM is al jaren hét klassieke radiostation van Nederland. Het station brengt 24 uur per dag 'licht klassiek voor elk moment'. Classic FM heeft een marktaandeel van 2% en bereikt wekelijks ruim 775.000 verschillende luisteraars (bron: Intomart GfK). Dit zijn voornamelijk welstandige, hoog opgeleide en zakelijke luisteraars. De internetsite www.classicfm.nl trekt gemiddeld per maand 120.000 bezoekers (bron:Sitestat). Classic FM is te beluisteren via kabel, satelliet, digitenne en internet.

Over De Financiële Telegraaf

De Financiële Telegraaf is toonaangevend op het gebied van financiële nieuwsvoorziening en bereikt ruim 318.000 Nederlandse beleggers (20,7% van in totaal 1,5 mln. beleggers, bron: NOM Doelgroepmonitor 2006-1). De Financiële Telegraaf is ook met haar website www.dft.nl de grootste financiële nieuwssite van Nederland en wordt zowel door zakelijke beslissers als privé beleggers regelmatig bezocht. De site heeft gemiddeld per maand 179.000 unieke bezoekers en 8,1 mln pageviews (bron: STIR oktober 2006).

Noot aan de redactie,

Ingezonden persbericht