Harris Interactive breidt Europees vermogen uit met .........


02.04.2007 / 14:16 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Harris interactive

Harris interactive

Harris Interactive breidt Europees vermogen uit met aankoop van Duits online marketingonderzoeksbedrijf MediaTransfer AG

LONDEN en HAMBURG, Duitsland, April 2 /PRNewswire/ --

Harris Interactive(R) (Nasdaq: HPOL) heeft MediaTransfer AG Netresearch & Consulting aangekocht, een particulier Europees online onderzoeksbedrijf in Hamburg, Duitsland, dat betere toegang biedt tot de Duitse marktonderzoekmarkt, die $2,2 miljard (USD) waard is.

MediaTransfer werd opgericht in 1996, voert sinds 1999 online onderzoek uit en heeft een zeer gevarieerd online research panel dat uit 250.000 leden bestaat. In 2006 was de omzet van het bedrijf ongeveer $6 miljoen (USD), waarvan 92 afkomstig was van onderzoek via het internet.

MediaTransfer heeft uitgebreide ervaring in FMCG onderzoek, o.a. de toepassing van gepatenteerde technologie om winkelsimulaties te creeëren voor het testen van verpakkingsontwerpen, opstellingsconfiguraties, prijzen etc. Het bedrijf heeft ook ervaring in telecom, financiële diensten en farmaceutisch onderzoek.

"MediaTransfer is zijn concurrentie voor met vooraanstaande technologie en bekwaamheid in advies met een sterke onderzoeksbasis en uitstekend leiderschap, waarmee ze steeds de verwachtingen van hun klanten willen overtreffen," zei dhr. George Terhanian, president van Harris Interative Europe. "We verheugen ons dat ze erbij komen."

"Dit levert onze klanten ook een groot voordeel," zei dhr. Thomas Rodenhausen, woordvoerder van de raad van MediaTransfer AG Netresearch & Consulting. "Door deze samenwerking met Harris Interactive kan MediaTransfer onze klanten veel meer bieden van wat ze zoeken in een onderzoekspartner: toegang tot enorm uitgebreide internationale mogelijkheden, een veel groter online panel en een volledig portfolio van bewezen onderzoeksmiddelen."

Harris Interactive betaalde 9 miljoen euro (ongeveer 12 miljoen dollar) in contanten voor het bedrijf dat meer dan ongeveer 1 miljoen euro bedrijfskapitaal heeft en geen schulden. Werknemers van MediaTransfer sluiten zich aan bij de organisatie Harris Interactive Europe en blijven op hun huidige lokatie.

Over Harris Interactive

Harris Interactive is het twaalfde grootste en snelst-groeiende marktonderzoeksbedrijf ter wereld. Het bedrijf biedt vernieuwend onderzoek, inzichten en strategisch advies om zijn klanten te helpen betere beslissingen te nemen die tot meetbare en blijvende prestatieverbeteringen leiden. Harris Interactive is vooral bekend voor The Harris Poll en baanbrekende methodes in online marktonderzoek. Het bedrijf gelooft dat hun panel, de Harris Poll Online, het grootste panel geënquêteerden ter wereld is. Harris Interactive helpt klanten wereldwijd met kantoren in de Verenigde Staten, Europa en Azië, hun dochtermaatschappijen Novatris in Frankrijk, volledig in hun bezit, en MediaTransfer AG in Duitsland en via een wereldwijd netwerk van onafhankelijke marktonderzoeksbedrijven. Ga voor meer informatie over Harris Interactive naar www.harrisinteractive.com

Over MediaTransfer AG Netresearch and Consulting

MediaTransfer AG Netresearch & Consulting werd in 1996 opgericht en specialiseert zich in online marktonderzoek. Met wereldwijde online panels kan MediaTransfer AG Netreseach & Consulting klanten van verschillende sectoren, zoals consumptie- en duurzame goederen, telecommunicatie, financiële diensten en automobiel internationaal marktonderzoek, één stopplaats bezorgen. We bieden onze klanten vakbekwame en flexibele ondersteuning doorheen het marketingproces. Ga voor meer informatie naar: b2b.mediatransfer.com

Contactpersoon:

Dan Hucko

+1-585-214-7470

+1-877-919-4765 Ext. 7470

Website: www.harrisinteractive.com

Contact:

Nancy Wong, +1-585-214-7316 of nwong@harrisinteractive.com of Dan Hucko, +1-585-214-7470, beiden bij Harris Interactive