Binnenkort rijscholenzoekmachine in MSN Messenger beschikbaar


02.04.2007 / 14:14 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Network

Network

Rijschool Network integreert in MSN Messenger een zoekmachine om rijscholen te vinden

Amsterdam, 2 april 2007 Het in Amsterdam gevestigde bedrijf Rijschool Network heeft een voor Nederland nieuwe manier bedacht waarmee jongeren voortaan via MSN Messenger gemakkelijk een rijschool in de buurt kunnen vinden.

Rory Ligthart (23 jaar) oprichter en directeur van Rijschool Network licht toe: 'Voorheen was ik drie jaar actief in de voetbalmarketing en niet echt bekend met de rijschoolbranche. Dat bleek juist een voordeel, want als outsider in de branche bekijk ik mogelijkheden en kansen van een andere kant'.

'Eigenlijk is het idee achter dit nieuwe concept heel eenvoudig. In de rijschoolbranche wordt het steeds moeilijker en duurder om de doelgroep, jongeren die overwegen om rijlessen te nemen,
te bereiken. Advertenties zijn schrikbarend duur en vaak niet effectief, aan de andere kant: jongeren zitten voor hun huiswerk, games en het met elkaar chatten steeds langer achter hun computer.
Door deze combinatie kreeg ik het idee om een speciale zoekmachine op het gebied van rijscholen te integreren met het zeer populaire MSN Messenger van Microsoft'.

In Nederland zijn er 5,9 miljoen actieve gebruikers van het medium (chatprogramma) MSN Messenger. Onder 18-jarigen is MSN Messenger veruit het meest gebruikte communicatiemiddel: circa 90% van alle tieners maakt er dagelijks een half uur tot een uur actief gebruik van. Met dit medium worden maar liefst 209.000 personen van 18 jaar bereikt.

De nieuwe manier om de doelgroep voor rijschoolhouder direct te bereiken werkt eenvoudig. In MSN Messenger wordt door Rijschool Network een 'rijschool-icoon' geïntegreerd dat continu zichtbaar blijft. Door de icoon aan te klikken, komt men op de zoekmachine waar de deelnemende rijscholen in de buurt met naam en contactgegevens worden vermeld. Rijscholen moeten bij Rijschool Network een abonnement afnemen waarvan de kosten per maand EUR 75,- excl. btw bedragen.

Rory Ligthart: 'We zijn er best trots op dat we dit, na moeizame en langdurige onderhandelingen met Microsoft als enige toch voor elkaar hebben gekregen en dat we vanaf 15 mei a.s. op MSN Messenger aanwezig zijn met ons icoon. Om alle rijschoolhouders in Nederland de mogelijkheid te bieden kennis te maken met dit nieuwe communicatiemedium voor 18-jarigen hebben we de deelnamekosten bewust laag gehouden waardoor je als rijschool eigenlijk niet mag ontbreken op dit doelgerichte medium.'

In de toekomst, naar verwachting binnen een halfjaar, wordt het systeem uitgebreid waarbij rijschoolleerlingen de mogelijkheid krijgen om boodschappen voor elkaar achter te laten zodat het medium ook meteen een soort populair 'forum' wordt.

Voor nadere informatie:

Rory Ligthart
Tel: 020-7173369
Mob: 06-42141385
e-mail: info@rijschoolnetwork.nl
www.rijschoolnetwork.nl