Gemeente Rotterdam

Nr. 57
2 april 2007

Gemeente goed bereikbaar via 0800-1545

Rotterdammers zijn zeer positief over het servicenummer 0800-1545 van de gemeente Rotterdam. Dit blijkt uit een kwaliteitstoets die de gemeente zelf liet uitvoeren. Het nummer scoort ook goed in de telefoontest van het Algemeen Dagblad (5de plaats). Wethouder Jeannette Baljeu van Verkeer, Vervoer en Organisatie is trots op de goede telefonische bereikbaarheid en trekt de lijn door naar de andere kanalen van dienstverlening.

Naast periodiek onderzoek door middel van 'mystery calls', wordt voortaan ook de kwaliteit van 0800-1545 getoetst via de tevredenheid van de bellers. Vanaf maart dit jaar krijgen structureel 1 op de 3 bellers naar 0800-1545 na afloop van hun gesprek de mogelijkheid deel te nemen aan een klanttevredenheidsonderzoek. In maart werkten zo'n 1500 bellers mee aan het onderzoek. Hiervan gaf 87% aan tevreden of zeer tevreden te zijn over de bereikbaarheid.

Ook de test die het Algemeen Dagblad jaarlijks laat uitvoeren laat een positief resultaat zien. Wethouder Jeannette Baljeu van Verkeer, Vervoer en Organisatie is erg trots op het goede resultaat. "Het komt niet helemaal als een verrassing, want we toetsen uiteraard zelf ook continu de kwaliteit van onze dienstverlening. Sinds de komst van het servicenummer 0800-1545 in 2005 steeg de telefonische bereikbaarheid." De gemeente hecht belang aan een goede dienstverlening. Baljeu: "Ook via onze website www.rotterdam.nl en in onze stadswinkels kunnen Rotterdammers rekenen op goede dienstverlening. En we gaan door met het verder verbeteren daarvan."

Op www.rotterdam.nl kunnen Rotterdammers bij het 'Gemeenteloket' terecht voor een groeiend aantal elektronische diensten. Daarnaast worden de deelgemeentelijke balies omgevormd tot stadswinkels met een breed producten en dienstenpakket. Bezoekers kunnen er terecht met vragen over alle gemeentelijke zaken en een groeiend aantal zaken ook direct regelen (bijv. parkeervergunningen). Inmiddels is in het stadhuis Stadswinkel Centrum geopend en hebben ook de deelgemeenten Noord, Hoek van Holland, Hoogvliet, Prins Alexander, Feijenoord en Kralingen-Crooswijk een stadswinkel.