Gemeente Bolsward


maandag 2 april 2007

Klaas Kingma Sportprijs voor Géjanna Dijkstra-Buma

Maandagavond 26 maart reikte burgemeester Vroegindeweij de Klaas Kingma Sportprijs uit aan mevrouw G. Dijkstra Buma, beter bekend als Géjanna Buma. Deze prijs bestaat uit een oorkonde en een geldprijs van 250,00.

Om het jaar wordt de Klaas Kingma Sportprijs uitgereikt aan de Bolswarder sporter of vereniging die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt. Deze prijs is beschikbaar gesteld door Klaas Kingma. Klaas Kingma was zelf een sporter en Bolswarder in hart en nieren. Hij heeft daarom na zijn overlijden een bedrag nagelaten om sportief Bolsward te eren. De prijs wordt op of rond de overlijdensdag (24 maart) van de heer Kingma uitgereikt.

Voor de toekenning van de prijs is een speciale commissie ingesteld die bekijkt welke sporters of verenigingen in aanmerking komen voor de prijs. Voor de Klaas Kingma Sportprijs 2007 stak er één nominatie met kop en schouders uit. De commissie, bestaande uit oud-sporters, een raadslid en een medewerkster van de gemeente had het college van burgemeester en wethouders dan ook geadviseerd de prijs dit jaar toe te kennen aan mevrouw Dijkstra Buma. Het college van B&W van Bolsward heeft dit advies overgenomen en besloten de Klaas Kingma Sportprijs 2007 uit te reiken aan kaatsster mevrouw G. Dijkstra Buma, omdat:

Zij zich op sportgebied zeer verdienstelijk heeft gemaakt. De afgelopen drie jaren heeft ze bijna alle prijzen die er te winnen zijn gewonnen in de kaatssport;

Ze tweemaal Nederlands Kampioen is geworden en op dit moment huidig Nederlands Kampioen is;

Ze negen maal de Frouljus PC heeft gewonnen, de belangrijkste partij van het jaar;

Ze op dit moment nummer twee is in het Klassement Aller Tijden voor dames;

Ze in 2006 winnaar van het Jaarklassement is geworden en

Ze haar huidige status zelfstandig heeft bereikt, door goed samenspel met haar maten.