Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Memorex HD DVD-schijfjes van 15 gigabyte nu beschikbaar

Hoge definitie DVD's maken haarscherpe opnamen mogelijk

Schiphol-Rijk, 2 april 2007 - Hoge definitie televisie is bezig huishoudens in Europa te veroveren. Net zoals de DVD de traditionele wereld van de VHS-tapes op zijn grondvesten deed schudden, heeft de nieuwe hoge definitie media een nooit eerder geëvenaarde kwaliteit: kristalheldere en scherpe afbeeldingen. De nieuwe Memorex schijfjes kunnen gelezen en gebrand worden in nieuwe interne en externe HD DVD spelers.

Drie keer zoveel capaciteit
Memorex 15 gigabyte HD DVDŽs zijn ideaal voor het opnemen van televisieprogrammaŽs en sportevenementen in kristal heldere afbeeldingen met een hoge definitie. De HD DVDŽs hebben een opslagcapaciteit die drie keer zo hoog is als standaard DVDŽs en snellere verwerking van data. Om deze redenen zijn de schijfjes uitermate geschikt voor het opslaan van grote hoeveelheden digitale data.

Dubbel gelaagd
Memorex zal tevens herschrijfbare enkellaagse HD DVDŽs van 15 gigabyte en dubbellaagse HD DVDŽs met een capaciteit van 30 gigabyte per schijfje introduceren. Schijfjes met Blu-ray technology: Blu-ray BD-R en Blu-ray BD- RE, beiden met een capaciteit van 25 gigabyte behoren reeds tot het Memorex-assortiment.

Kenmerken

- Te gebruiken voor hoge definitie opnamen
- Drie keer zoveel opslagcapaciteit als een standaard enkellaagse DVD
- Alleen te gebruiken in HD DVD-spelers

- Gebruik blauwviolette lasertechnologie
- Opslagcapaciteit 15 gigabyte

- Eenmalig beschrijfbaar

- Enkelvoudige brandsnelheid

PublieksWerk / Memorex

Prijs en beschikbaarheid
De 15 GB HD DVDŽs zijn verkrijgbaar voor 14,99 per stuk inclusief BTW bij Dynabyte en enkele vestigingen van Media Markt.

Is it live or is it Memorex?
Memorex en jazz-zangeres Ella Fitzgerald bezorgden elkaar in 1972 wereldroem met de vraag `Is het live, of is het Memorex?' toen Ella een wijnglas stuk zong. Memorex heeft in de Verenigde Staten sindsdien nooit aan bekendheid ingeboet. Sinds mei 2006 is Memorex een van de merken van Imation Corp. (NYSE:IMN), vooraanstaand leverancier van verwisselbare opslagmedia. Sindsdien maakt Memorex opnieuw entree op de Europese markten. Memorex is groot in cd- en dvd-media, optische stations en USB-flashstations. Meer informatie over Memorex is te vinden op www.memorexlive.com. Meer informatie over Imation is te vinden op www.imation.nl

Meer informatie:
PublieksWerk B.V.
Mirja van Baggem
t: (020) 486 21 39
e: imation@publiekswerk.nl

PublieksWerk / Memorex 2/2


---- --