Persberichten stad Utrecht, 11.20 uur

Utrecht, 02-04-2007

Verkeerscontrole

UTRECHT - De politie heeft vrijdag 30 maart in de omgeving van het Zandpad een grote politiecontrole uitgevoerd.

In samenwerking met de belastingdienst, Douane en de ANWB werden tussen 15.00 en 23.00 uur 231 voertuigen gecontroleerd. Voor 95 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven. Zeven voertuigen werden in beslag genomen omdat zij niet verzekerd waren. Eén man werd aangehouden omdat hij gesignaleerd stond. De ANWB voerde 23 reparaties uit aan voertuigen. De belastingdienst heeft zes openstaande boetes gevorderd met een totaalbedrag van 12.425 Euro.

Man aangehouden

UTRECHT - Zondagmiddag heeft de politie een man aangehouden die zich zeer vervelend in een winkel aan de Rijnkade had gedragen.

Omstreeks 16.40 uur kreeg de politie een melding dat een man beledigend en zeer onvriendelijk was in een winkel. Ter plaatse troffen agenten een, naar zijn zeggen, 40-jarige man uit Utrecht aan. De man wilde een reparatie aan zijn horloge laten uitvoeren. De medewerkster had aan de man aangegeven dat het horloge opgestuurd moest worden. De man vond dit belachelijk en begon moeilijk te doen. De agenten wilden het probleem oplossen, maar de man bleef zich irritant gedragen. Hij werd daarop naar zijn identiteit gevraagd. Hij gaf zijn naam op, maar kon zich niet legitimeren. Een agent liep met hem mee naar zijn auto. Daar bleek vervolgens dat hij een valse naam had opgegeven. Daarop werd de man, 34 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, aangehouden.

De verdachte was verbaal zeer agressief en probeerde zich aan zijn aanhouding te onttrekken. Daarop werd hij in de boeien geslagen en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het opgeven van een valse naam.

Na achtervolging aangehouden

UTRECHT- Op zondagmiddag werd een jongen op een gestolen scooter aangehouden.

Omstreeks 16.45 uur zagen agenten een 15-jarige jongen uit Utrecht rijden over de Gruttersdijk. De agenten wilden de jongen controleren, maar hij koos het hazenpad. Dit ging zo roekeloos en met hoge snelheid dat de agenten af moesten haken. Pech voor de bestuurder, de agenten herkenden de 15 jarige jongen en reden naar zijn huis. Hier werd hij aangehouden en ingesloten voor verhoor. De bromfiets bleek van diefstal afkomstig.

Tegen lantaarnpaal

UTRECHT- Op zondagmiddag raakte een automobilist gewond na een aanrijding.

Omstreeks 17.00 uur reed een 39-jarige man uit Utrecht over de Beneluxlaan. Door onduidelijke reden kwam de man naast de weg terecht en reed een lantaarnpaal omver. De man werd met pijn aan de borst vervoerd naar het ziekenhuis.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT- Op maandagochtend werd een fietsendief aangehouden.

Omstreeks 01.40 uur kreeg de politie de melding dat er een fiets werd gestolen vanaf de Bernadottelaan. Agenten gingen ter plaatse en zagen de verdachte op de Beneluxlaan hen tegemoet komen rijden. De fietsendief, een 50-jarige uit Alphen (Gld), werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op maandagochtend werd een dronken automobilist aangehouden.

Omstreeks 02.30 uur reed een 33-jarige man uit Zeist tegen een verkeerszuil aan op de Nobelstraat. De man wilde weglopen, maar werd vastgehouden door omstanders. De politie nam hem even later van hen over en hij werd naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse blies hij 615 ug/l, terwijl wettelijk 220 ug/l het maximum is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.