Ingezonden persbericht


Juridische fusie van Alcatel en Lucent in Nederland voltooid

Rijswijk/Hilversum, 2 april 2007 - Alcatel en Lucent kondigen vandaag aan dat de juridische fusie tussen de twee telecombedrijven in Nederland per 31 maart 2007 een feit is. Het nieuw ontstane bedrijf zal de naam Alcatel-Lucent Nederland B.V. voeren.

Hoewel de statutaire zetel van Alcatel-Lucent Nederland B.V. zich in Rijswijk bevindt, behoudt het gefuseerde bedrijf de kantoren in Hilversum en Enschede, naast dat in Rijswijk.

De twee grootheden kondigden in april 2006 al aan de krachten te willen bundelen en de eerste wereldwijde speler op het gebied van communicatieoplossingen te willen worden. De eerste stap werd reeds op 1 december 2006 verwezenlijkt met de aankondiging van een nieuw te voeren naam en logo.

Over Alcatel-Lucent

Alcatel-Lucent levert oplossingen die serviceproviders, ondernemingen en overheden wereldwijd in staat stellen om spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers aan te bieden. Als een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services biedt Alcatel-Lucent end-to-end oplossingen die fascinerende communicatiediensten voor de mensen thuis, op het werk en onderweg mogelijk maken. Met activiteiten in meer dan 130 landen is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Het bedrijf heeft het meest ervaren wereldwijde servicesteam in de sector en een van de grootste research-, technologie- en innovatieorganisaties in de telecomsector. Alcatel-Lucent realiseerde in 2006 een gecombineerde pro-formaomzet van 18,3 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Voor meer informatie zie www.alcatel-lucent.com.



Ingezonden persbericht