Museumweekend


Veluws Museum Nairac - Barneveld

Sierwerk: bijzondere sieraden van onorthodoxe materialen t/m 2 juni 2007

Wat hebben een tuinslang, een autoband en een Chinese krant met elkaar te maken? Op deze tentoonstelling: alles. Ze zijn verwerkt in de geëxposeerde sieraden.
Wie de blits wil maken op een feestje moet beslist een collier van Ineke Otte dragen, gemaakt van plastic ratjes gelardeerd met parels. Ook Felieke van der Leest laat zich inspireren door de dierenwereld, maar op een totaal andere manier. Waarom heeft het zeepaardje een zwart bivakmutsje op? Het is geen onderwaterterrorist, hij is verlegen. Kijk naar het bosje rode rozen dat hij in zijn staart geklemd heeft.
Thea Tolsma maakt colliers van binnenbanden van fiets, bromfiets en auto, omschreven als 'draagbare sculpturen'. Uitwaaierend als struisvogelveren, met geometrische of kantachtige motieven zijn het indrukwekkende creaties. 16 kunstenaars geven een schitterend beeld van wat er mogelijk is op het gebied van het moderne sieraad, o.a. Hilde Foks, Petra Hartman, Nel Linssen, Nina Pjevac, Uli Rapp, Joke Schole en Thea Tolsma. Tijdens de expositie kunnen sieraden gepast worden èn er is de kans om een van de tentoongestelde sieraden te winnen.

Bij de tentoonstelling verschijnt een kleine kleurencatalogus over de zestien deelnemende kunstenaars.
Adres: Veluws Museum Nairac, Langstraat 13, Barneveld. Tel. 0342-415666 Geopend dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Zon-, maan- en feestdagen gesloten.