Gemeente Coevorden

Lijst waardevolle bomen

Het college van burgemeester en wethouders van Coevorden heeft in zijn vergadering van 20 maart 2007 op grond van artikel 12 lid 1 van de Bomenverordening gemeente Coevorden 1999 de "lijst waardevolle bomen gemeente Coevorden 2006" vastgesteld.

In deze lijst staat een inventarisatie van circa 3500 bomen die onder meer door leeftijd, soort en verschijningsvorm waardevol zijn om te behouden.

Tegemoetkoming in de kosten van het onderhoud

Eigenaren kunnen een tegemoetkoming krijgen in de kosten van het onderhoud. Hiervoor is een subsidie beschikbaar tot maximaal 50 procent van de kosten van onderhoud door een erkend boomverzorger. Aanvragen om een kapvergunning voor bomen die op de lijst staan worden geweigerd. Een uitzondering is mogelijk als er sprake is van een bedreiging van de openbare veiligheid, een noodtoestand of een andere uitzonderlijke situatie.

Waar te vinden?

De lijst waardevolle bomen is in het gemeentelijk verordeningenregister opgenomen onder nr. 5.8.1 "lijst waardevolle bomen Coevorden 2006".
Het besluit ligt vanaf heden in het gemeentehuis (locatie Dalen) ter inzage. Ook is de lijst te raadplegen via deze site. De lijst is te vinden op de pagina 'Bomenverordening gemeente Coevorden 1999'.

Tegen betaling van kosten zijn exemplaren van deze stukken verkrijgbaar.
Voor nadere informatie kunt u terecht bij afdeling Beheer onderhoud en uitvoering (BOU), de heer L. Westerhof, tel. 0524-598164.