Politie Groningen

Maandag 2 april 2007

Provincie Groningen, 02-04-2007

Groningen: poging heling autoradios

De politie heeft zondagmorgen een 39-jarige inwoner van Groningen aangehouden op verdenking van heling. De man werd betrapt toen hij op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen autoradios aan een voorbijganger wilde verkopen. Twee van deze radios waren eerder die nacht gestolen bij auto-inbraken in de Fruitstraat en Moesstraat. Tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Haren: automobilist gaat er vandoor

De politie heeft zondagnacht op de Dr. Ebelsweg bij Haren een 40-jarige automobilist uit Wildervank aangehouden. De man was even daarvoor met zijn auto gekeerd bij een verkeerscontrole op de Winschoterweg bij Waterhuizen. Op de Dr. Ebelsweg gaven agenten hem een stopteken. Toen de man uit de auto kwam en om zijn identiteit werd gevraagd, zette hij het op een lopen. Agenten konden hem enkele minuten later aanhouden in een weiland. Later bleek ook waarom de man er vandoor wilde gaan. Hij had nog een hoog boetebedrag openstaan en had een rijontzegging voor enkele maanden. De politie heeft de man ingesloten.

Scheemda: motorrijder gewond bij ongeval

Een 44-jarige motorrijder uit Heiligerlee is zondagavond gewond geraakt. De man heeft reed op de A7 vanuit de richting Groningen. Bij Scheemda heeft hij de afrit genomen. Op de afrit is de motorrijder in de rechterberm geraakt. De man is zelf bovenop de vangrail terecht gekomen. De motorfiets is nog een stuk doorgereden langs de vangrail en aan het eind van de afrit tot stilstand gekomen. De motorrijder liep in elk geval ernstig letsel aan zijn arm op. Hij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De motorfiets bleek bij controle geschorst en niet verzekerd te zijn. De politie onderzoekt de technische staat van de motor.

Provincie Groningen: rijbewijzen ingevorderd

De politie heeft zondag op diverse plaatsen in de provincie rijbewijzen ingevorderd.

Haren, Dr. Ebelsweg: 42-jarige automobilist uit Foxhol, snelheid van 130 km/uur, waar 80 km/uur de maximum toegestane snelheid is.

Slochteren, N387: 21-jarige automobilist uit Slochteren, snelheid van 152 km/uur, waar 100 km/uur de maximum toegestane snelheid is. Bovendien haalde hij in over de doorgetrokken streep.

Usquert, N363: 41-jarige automobilist uit Warffum, snelheid van 142 km/uur, waar 80 km/uur de maximum toegestane snelheid is.

Groningen, Osloweg: 46-jarige automobilist uit Zuidlaren, onder invloed van 1,75 promille alcohol. Bovendien bleek de auto niet verzekerd en niet APK gekeurd te zijn.

Groningen, Dampsterdiep: 61-jarige automobilist uit Groningen, onder invloed van 1,5 promille alcohol. Hij viel op doordat hij slingerend over het Damsterdiep reed.