AutoRai

Toyota ondersteunt met T-TEP jonge autotechnici

(4/2/2007)
Tijdens de âberoepenbeursâ Skills Masters 2007 in Ahoy in Rotterdam heeft Toyota nieuw lesmateriaal uitgereikt aan twaalf opleidingsinstituten in Nederland. Bovendien sponsorde Toyota de monteurswedstrijd die tijdens Skills Masters 2007 werd gehouden en waarin jonge monteurs uit vijf Europese landen het vakmatig tegen elkaar opnamen. Beide activiteiten passen perfect in de T-TEP-filosofie van Toyota.

Toyota hecht zeer veel waarde aan het opleiden van goede technici. Daartoe heeft Toyota destijds het internationale Toyota Technical Education Program (T-TEP) in het leven geroepen. In ons land steunt Toyota via dit programma elf regionale opleidingsinstituten en het IVA Driebergen, Instituut voor Autobranche en Management, met lesmateriaal.

Om helemaal bij de tijd te blijven, heeft Toyota de betrokken opleidingsinstituten nu een pakket overhandigd dat de jongste ontwikkelingen in de snel voortschrijdende dieseltechniek duidelijk maakt. Onder meer opengewerkte lesmodellen van onderdelen van een moderne common-rail dieselmotor en een elektronische interface met toegang tot het elektronische informatienetwerk van Toyota staan nu ter beschikking van de opleidingsinstituten. Leerlingen en leerkrachten van de instituten hebben zo toegang tot de allernieuwste informatie van Toyota.

De doelstelling van het Toyota Technical Education Program is het ondersteunen van autotechnische opleidingen en het vergroten van de merkbeleving bij de studenten autotechniek. In het kader van T-TEP stelt Toyota niet alleen elk jaar lesmateriaal ter beschikking, ook kunnen docenten van de opleidingen kosteloos deelnemen aan speciale cursussen die door Louwman & Parqui B.V. worden gegeven. Dit jaar wordt in ons land een dertiende opleidingsinstituut opgenomen in de groep instituten die Toyota ondersteunt.