Persberichten Lekstroom, 10.25 uur

Utrecht, 02-04-2007

Water uit het plafond

NIEUWEGEIN De bewoners van een woning aan de Pallasburg voelden op zondag 1 april de nodige nattigheid.

Rond 17.20 uur kreeg de politie de melding dat de bewoners water uit het plafond zagen lopen. Agenten gingen ter plaatse en belde bij de bovenburen aan. Daar was niemand aanwezig en inmiddels liep het water ook uit de voorgevel.

Met hulp van de brandweer kon een raampje aan de voorgevel worden geopend. Door het raampje was al te zien wat de aanleiding was voor de lekkage: een overstromende hennepkwekerij. Vervolgens werd de voordeur opengebroken. In de woning werden in totaal bijna tweehonderd planten aangetroffen. De hoofdkraan werd dichtgedraaid, waarna de waterval stopte.

Al de planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen. Naar de bewoner wordt een onderzoek ingesteld.

Burenruzie escaleert

NIEUWEGEIN De onderlinge irritatie tussen buren liep op zondag 1 april uit de hand: een ruit sneuvelde.

Rond 18.20 uur kreeg de politie een melding van een burenruzie in Nieuwegein. Agenten gingen ter plaatse en spraken met de betrokkenen. Een 17-jarige jongen uit Nieuwegein had met een knuppel de voorruit van de woning van de buren ingeslagen.

Uit de gesprekken bleek dat het probleem al enige jaren speelde. De buren ergerde zich over en weer aan elkaar. Het ging daarbij onder andere om overlast van kookluchtjes van de één, in de tuin branden van wierook bij de ander en discussie over de erfgrens. De onenigheid was over en weer in het verleden al uitgelopen op vernielingen en fysiek geweld.

Om verdere problemen te voorkomen, gingen de beide buurmannen, 46 en 49 jaar oud, mee naar het politiebureau. Nadat beiden waren afgekoeld, kon onder begeleiding van een politieman een goed gesprek worden gevoerd. Er werd afgesproken dat de uitgang van de afzuiger zou worden verplaatst, dat er geen wierook meer zou worden gebrand, er geen discussie meer zou zijn over de erfgrens en dat de betrokkenen elkaar het leven niet meer zuur zouden maken.

Beide buurmannen zijn door de politie naar huis gebracht. Daar werden ook de andere betrokkenen van de afspraken op de hoogte gesteld.