Gemeente Boekel


BOAs starten handhaving kort parkeren centrum

Sinds enige tijd is het kort parkeren in het centrum van Boekel officieel in werking getreden. In totaal zijn er 170 parkeerplaatsen voor kort parkeren met een maximale parkeerduur van 2 uur.

In de parkeerschijfzone is het niet toegestaan om te parkeren op plaatsen waar geen blauwe streep staat. U mag aldus in het centrumgebied alleen bij een blauwe streep parkeren. De parkeerschijfzone is met borden aangeduid. Het betreft het St. Agathaplein, het St. Janplein, de Buskensstraat tot aan de Irenestraat en de Kennedystraat tot aan de Raadstraat, de Kerkstraat en een deel van de Wilhelminastraat.

Bekeuren
Vanaf april worden er intensieve controles door de Buitengewoon Opsporingsambtenaren uitgevoerd. Zij controleren op personen die de parkeerschijf niet of niet goed gebruiken of personen die hun auto niet bij een blauwe streep parkeren. Voor de helderheid: u mag alleen bij een blauwe streep voor maximaal 2 uur parkeren.

Beperking kort parkeren
Het kort parkeren gaat alleen gelden tijdens winkeltijden. Dat houdt in dat deze parkeerduur beperking alleen geldt in de volgende perioden:

Maandag t/m donderdag 9.00 tot 18.00 uur

Vrijdag 9.00 tot 21.00 uur

Zaterdag 9.00 tot 16.00 uur

Met deze maatregelen denken wij de voorwaarden te scheppen voor een goed bereikbaar en levendig centrum. De gemeente is er absoluut niet op uit om verbalen uit te laten schrijven. De praktijk leert ons echter dat we een goede bereikbaarheid van de winkelvoorzieningen niet anders kunnen waarborgen.