Politie Flevoland

Aanrijdingen met letsel

Almere, 02-04-2007 * In Almere vonden zondagavond twee aanrijdingen met letsel plaats. Eentje aan de Havendreef en eentje op de Hogering.

De botsing op de Havendreef ter hoogte van de Beginweg betrof een 23-jarige vrouw uit Almere. De oorzaak zou mogelijk een black out geweest zijn, waardoor de vrouw in de berm terechtkwam en tot stilstand kwam in een lege sloot. Ter plaatse bleek dat de vrouw bekneld zat in haar voertuig en door de brandweer geknipt moest worden. De Almeerse werd uiteindelijk met overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Ze klaagde over pijn aan nek en bekken.

Op de Hogering met de kruising Grasweg waren zondagavond twee wagens betrokken bij een aanrijding. Een 22-jarige Almeerder stond op de rechterrijstrook voor die kruising te wachten voor het rode verkeerslicht. Toen het groen werd voor rechtdoor, sloeg hij plotseling linksaf in de richting van de A6. Een 32-jarige man uit Almere kwam van die A6 en wilde richting Almere Stad gaan. Hij wachtte tot het verkeerslicht groen werd en trok op. Vervolgens botste hij tegen de linksafslaande man van 22 jaar. Laatstgenoemde liep hoofdletsel op en werd overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Vanwege de afwikkeling van het ongeval, heeft de politie enige tijd de kruising afgesloten.