Gemeente Onderbanken


Kunstwerken Joyce Oyen en Jos van Wunnik sieren gemeentehuis Onderbanken

Sinds twee weken wordt de werkkamer van burgemeester Clermonts in het gemeentehuis van Onderbanken gesierd met kunstwerken van de Onderbankense kunstenaren Joyce Oyen en Jos van Wunnik. Zij zijn de eerste van de vele kunstenaren die Onderbanken rijk is, die hun werk

op deze manier tentoonstellen. Burgemeester Clermonts vindt het belangrijk dat in een gemeente waar veel kunstenaars zijn gevestigd, er aandacht wordt besteed aan kunstwerken.

Joyce Oyen (midden) en Jos van Wunnik (links) exposeren hun kunst op de werkkamer van burgemeester Clermonts.

Vanuit de gedachte dat communicatie een belangrijk item is, heeft de Bingelraadse Joyce Oyen ervoor gekozen om keramische potten met als thema schriftelijke communicatie te exposeren. Het idee achter de kunstwerken is, dat door losse letters aan elkaar te leggen er woorden en zinnen ontstaan waarmee men kan communiceren. De Schinveldse Jos van Wunnik ziet zijn kunst als een persoonlijk communicatiemiddel: Al schilderend maak ik zichtbaar wat ik op geen enkele andere wijze kan communiceren. Inspiratie haal ik uit de natuur en dan met name de Schinveldse bossen. Dat is het klankbord van mijn innerlijke ruimte. Beide kunstenaren houden één keer per maand open atelier. Voor meer informatie over de kunstenaren en hun werk kunt u terecht op de websites www.vanwunnik.com en www.oyenancion.nl.

Over een aantal maanden exposeren andere Onderbankense kunstenaren hun kunst in het gemeentehuis. Geïnteresseerde kunstenaars kunnen zich hiervoor aanmelden bij de werkgroep Kunst en Cultuur.