Gemeente Hardenberg

Archeologische vondst Hardenberg blijkt 1-april-grap

Aankondiging start wooncampagne

De Archeologische ontdekking in de uiterwaarden van de Vecht bij Hardenberg, die vrijdag werd aangekondigd door directeur Dick Schluter van Museum Natura Docet uit Denekamp, blijkt een 1-april-grap te zijn. Dat werd zondag rond het middaguur op een ludieke manier duidelijk gemaakt op de betreffende plek. De archeologen lieten door middel van de opdruk op hun T-shirts 1 april zien. Toen ze zich omdraaiden werd het logo voor de campagne zichtbaar, waarmee Hardenberg zich in de komende jaren als aantrekkelijke woongemeente wil presenteren.

Een tiental Hardenbergers was rond het middaguur toch komen kijken naar de opgraving in de uiterwaarden van de Vecht, nabij de nieuwe fietsbrug. Daar waren archeologen actief aan het zoeken in een gebied, dat me rode linten was afgezet.

Om 12.00 uur precies trokken deze historici hun jas uit en gingen in een rij staan. Daardoor werd de tekst 1 april gevormd. Toen ze zich omdraaiden werd een deel van het logo zichtbaar, dat dienst gaat doen als onderdeel van de campagne om Hardenberg als aantrekkelijke woongemeente te presenteren. Een vertegenwoordiger van Museum Natura Docet overhandigde vervolgens een poster van het logo aan wethouder Douwe Prinsse van de gemeente Hardenberg.

Wooncampagne: Gun jezelf de ruimte

In samenwerking met makelaars, woningcorporaties, projectontwikkelaars en andere partners op het gebied van wonen, wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan de ontwikkeling van een promotiecampagne om Hardenberg in de komende jaren als aantrekkelijke woongemeente te presenteren. Deze campagne met de slogan: Hardenberg: gun jezelf de ruimte gaat begin mei officieel van start. Om het logo alvast onder de aandacht te brengen, was deze 1-april-grap verzonnen. De wooncampagne wordt begeleid door Axis Mediaontwerpers uit Enschede.

Historische vondst

Vrijdag werd door directeur Dick Schluter van museum een persbericht verspreid dat door middel van ruimtefotografie via google-earth duidelijk was geworden, dat in de uiterwaarden van de Vecht bij Hardenberg een bijzondere historische vondst was gedaan. Door grondverkleuring zou de figuur van een mens zichtbaar zijn geworden. Hij kondigde in het bericht aan dat de opgraving zondag zou worden afgerond.

Lees voor Lees voor