Stadsdeel Amsterdam-Noord

Nieuw wijkwinkelcentrum voor Oud Noord

Momenteel is een plan in voorbereiding om op het Mosveld een nieuw wijkwinkelcentrum te ontwikkelen voor Oud Noord, waarvan de markt deel uitmaakt. Maandag 2 en dinsdag 3 april vinden hierover informatie-avonden plaats in het NH City North hotel, Distelkade 21, aanvang 19.30 uur.

Wethouder Kees Diepeveen: Door de deelraad is in 2005 besloten dat Oud Noord een volwaardig, eigentijds winkelcentrum verdient. Uit onderzoek blijkt dat er, ook door de komst van nieuwe woningen op Overhoeks (het voormalige Shell-terrein) en de Buiksloterham, mogelijkheden zijn om ruim 5.000 m2 aan nieuwe winkelvloer toe te voegen als kern van het winkelapparaat in Oud Noord. De beste locatie hiervoor is het Mosveld, omdat dit centraal gelegen is en er vrijwel geen sloop hoeft plaats te vinden om ruimte te maken voor het nieuwe winkelcentrum.

Om een start te maken met de plannen is eind oktober vorig jaar een strategiebesluit genomen door het dagelijks bestuur van het stadsdeel. Daarin wordt bepaald dat er op het Mosveld een wijkwinkelcentrum moet komen, waarvan ook de markt deel uitmaakt, gecombineerd met woningen en de nodige parkeervoorzieningen. Dit strategiebesluit is 6 maart jl. goedgekeurd door het college van Burgemeester en Wethouders van Amsterdam.

Twee ontwikkelaars

Momenteel zijn twee ontwikkelaars, Ymere/ING Vastgoed en Multi Vastgoed, bezig om voorstellen voor het wijkwinkelcentrum op te stellen. Deze voorstellen worden aan het dagelijks bestuur voorgelegd, dat vervolgens een voorkeur zal uitspreken voor één van de plannen. Deze keuze wordt vastgelegd in een projectbesluit dat vóór de zomervakantie door de deelraad zal worden vastgesteld.

In het najaar van 2007 wordt het gekozen plan vertaald in een stedenbouwkundig plan. In deze fase is ook de formele inspraak. Naar verwachting geeft in mei 2008 de Amsterdamse gemeenteraad het groene licht voor de uitvoering (Investeringsbesluit). Als alles goed gaat opent het winkelcentrum in november 2010 zijn deuren.

Kijkje in de keuken
Op 2 en 3 april presenteren de ontwikelaars de voorstellen aan geïnteresseerden. Op de informatie-avonden kunnen zij als het ware een kijkje in de keuken van de planontwikkeling nemen. De bijeenkomst op maandag 2 april is met name bedoeld voor bewoners. Dinsdag 3 april is vooral voor de ondernemers, winkeliers en marktkooplieden.