Gemeente Amsterdam



Uitnodiging
Aan de redacties en correspondenten

Datum 30 maart 2007
Kenmerk 021

Start nieuwe veerverbinding NDSM-werf, Houthaven en de Distelweg/Buiksloterham

Geachte mevrouw, mijnheer,

Op maandag 2 april start de nieuwe veerverbinding tussen de NDSM-werf, Houthaven en de Distelweg/Buiksloterham. Het veer vormt een belangrijke verbinding tussen drie gebieden in Amsterdam die volop in ontwikkeling zijn, vooral op het gebied van cultuur (NDSM-werf, Westergasfabriek) en woningbouw (Houthaven, Overhoeks, Buiksloterham). Onder het motto `Start je dag ontspannen op het nieuwe veer' zullen de eerste gebruikers van het veer verrast worden met een massage.

De reizigers kunnen daarnaast ontspannen de ochtendkranten lezen in zitzakken. Wethouder Tjeerd Herrema (Verkeer en Vervoer), Dirk de Jager (Westerpark), Chris de Wild Propitius (Amsterdam-Noord) en Gertjan Kroon (directeur GVB) zullen vanaf 08.30 uur meevaren en gadgets uitdelen.

Het nieuwe veer is alleen toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Het autoveer tussen de Distelweg en de Houthaven vaart vanaf maandag niet meer. Met het nieuwe veer blijft een belangrijke fietsverbinding tussen Noord en West behouden. Dit past bij de inzet om het fietsgebruik te stimuleren. Het veer vaart alleen op doordeweekse dagen met een halfuursfrequentie tot 19.45 uur. De route gaat van de NDSM-werf, via de Houthaven naar de Distelweg/Buiksloterham en weer terug.

Datum: maandag 2 april 2007
Plaats: halte Houthaven, Tasmanstraat (pontsteiger) Tijd: 08.30-09.30 uur

U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Met vriendelijke groet,
Laurien van Velzen,
afdeling Bestuursvoorlichting

Bezoekadres
Stadhuis, Amstel 1
1011 PN Amsterdam

Postbus 202
1000 AE Amsterdam
Telefoon 020 552 2117
Fax 020 624 5550
www.amsterdam.nl

Laurien van Velzen 020 552 2967

---- --