Gemeente Harlingen

Belangrijke informatie omtrent de huisvuilinzameling 30-3-2007
Zoals u weet, zullen per aanstaande maandag 2 april de inzameldagen voor uw huisvuil en GFT containers wijzigen. Tevens gaan we van GCP inzameling (grijze en groene container tegelijk) over naar alternerend (grijs in de ene week, groen in de andere week). Voor een aantal wijken in de gemeente Harlingen houdt dit in dat de eerstvolgende lediging van de huisvuilcontainer (grijze container) in week 15 plaats vindt. Dit is ten opzichte van de laatste ophaalronde in week 12 een te lange overbruggingsperiode.

Als extra service gaan wij ter overbrugging van de oude naar de nieuwe situatie en om overlast te voorkomen eenmalig in week 14 de huisvuilcontainer (grijze container) ophalen op een andere datum dan in de door u ontvangen brief.

Concreet betekent dit:


* De straten die voor het laatst geleegd zijn op maandag 19 maart jl. kunnen eenmalig het huisvuil op woensdag 4 april a.s. aanbieden.

* De straten die voor het laatst geleegd zijn op donderdag 22 maart jl. kunnen eenmalig het huisvuil op donderdag 5 april a.s. aanbieden.

* De straten die voor het laatst geleegd zijn op vrijdag 23 maart jl. kunnen eenmalig het huisvuil op vrijdag 6 april a.s. aanbieden.

Vanaf week 15 kunt u de ophaaldagen genoemd in eerder verzonden brief en afvalkalender aanhouden.
De nieuwe ophaaldagen van de GFT inzameling zal wel met ingang van 2 april aanstaande plaatsvinden.
Houdt u er rekening mee dat de containers om 7.30 uur aangeboden dienen te zijn?

We hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u nog vragen hebben, kunt u contact met ons opnemen via het callcenter van Omrin 0900-2100215 (lokaal tarief) of via onze website www.omrin.nl.