Gemeente Hilversum

Start reconstructie kruising Kamerlingh Onnesweg/Minckelersstraat

27 maart 2007
Op maandag 2 april a.s. begint de gemeente in het kader van het Integraal BereikbaarheidsPlan Hilversum e.o. met de herinrichting van de kruising Kamerlingh Onnesweg/Minckelersstraat. De werkzaamheden duren tot half juli.

De werkzaamheden
Bij de herinrichting van de kruising verdwijnen de verkeerslichten. De twee rijbanen van de Kamerlingh Onnesweg worden bij de kruising uitgebogen en ertussenin wordt een zogenaamd voorrangspleintje aangelegd. Over dat pleintje worden straks de linksafbewegingen op de kruising en de oversteekbewegingen op de Minckelersstraat afgewikkeld (zie het kaartje aan de rechterkant van dit scherm).

Voorafgaand aan de herinrichting wordt op de kruising de aansluiting van het riool van het zuidelijke deel van de Minckelersstraat op het hoofdriool van de Kamerlingh Onnesweg vernieuwd. Ook wordt op de Kamerlingh Onnesweg het riool vervangen tussen de Van 't Hoffstraat en de Minckelersstraat.

Afsluitingen
De Kamerlingh Onnesweg wordt vanaf de westkant afgesloten vlak voor de aansluiting met de Van 't Hoffstraat en de Weberstraat. De Minckelersstraat loopt gedurende de werkzaamheden vanaf de centrumkant en vanaf Anna's Hoeve dood bij de Kamerlingh Onnesweg. Tot half juni blijft vanaf de zuidoostkant van de Kamerlingh Onnesweg (de kant van de Oosterengweg) één beweging nog wel mogelijk: rechtsaf de Minckelersstraat op richting Anna's Hoeve en Baarn.

Omleidingen
Het doorgaande verkeer op de Kamerlingh Onnesweg wordt omgeleid. Vanaf de Oosterengweg gebeurt dat over de Jan van der Heijdenstraat en via de Lorentzweg terug naar de Kamerlingh Onnesweg. In de andere richting wordt autoverkeer vanaf het Den Uylplein richting ziekenhuis en A27 omgeleid over de Larenseweg en de Jan van der Heijdenstraat. Autoverkeer vanaf Anna' Hoeve stad in wordt over de Anthony Fokkerweg naar de Lorentzweg geleid.

Bussen Connexxion
Buslijn 108 naar Laren volgt tijdens de werkzaamheden vanaf de brandweerkazerne de omleidingsroute Jan van der Heijdenstraat-Lorentzweg en maakt ook op de terugweg gebruik van de Lorentzweg.
Buslijn 109 via Anna's Hoeve naar Baarn rijdt vanaf de brandweerkazerne rechtsaf over de Jan van der Heijdenstraat en vervolgens via de Kamerlingh Onnesweg naar de Minckelersstraat, waar hij tot half juni nog zijn normale route stad uit kan volgen. Stad in rijdt de 109 vanaf Anna's Hoeve linksaf de Anthony Fokkerweg in en vervolgens via de Liebergerweg naar de Kamerlingh Onnesweg/Jan van der Heijdenstraat.

Integraal BereikbaarheidsPlan
De herinrichting van de kruising Kamerlingh Onnesweg/Minckelersstraat is onderdeel van het Integraal BereikbaarheidsPlan Hlversum e.o. (IBP). Dat plan beoogt met ruim 40 infraprojecten de bereikbaarheid van het Media Park en heel Hilversum met openbaar vervoer, auto en fiets te verbeteren.