Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Werkzaamheden in Hillelaan en Putselaan beginnen op 2 april

Op maandag 2 april begint Gemeentewerken met de reconstructie van de Putselaan en de herinrichting van de Hillelaan. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en duren tot april 2008.

Starthandeling

Elf dagen later, op vrijdag 13 april, verrichten wethouder Lucas Bolsius en portefeuillehouder Gülami Yesildal van de deelgemeente Feijenoord de officiële starthandeling van deze werkzaamheden. De starthandeling is om 14.10 uur, op het kruispunt Hillelaan-Brede Hilledijk.

Werkzaamheden

Beide lanen krijgen een nieuwe inrichting en de bestrating, riolering, kabels en leidingen worden vervangen. De twee lanen liggen in elkaars invloedssfeer en worden daarom tegelijkertijd aangepakt.

Afsluitingen

De bewoners en ondernemers in de omgeving van de Hillelaan en de Putselaan krijgen te maken met een paar lastige afsluitingen voor het verkeer. De eerste afsluiting op maandag 2 april is de Maashaven N.z. Twee weken later gaat de noordelijke rijbaan van de Putselaan op slot. Hier duren de werkzaamheden tot eind mei. Ook gaat het belangrijke kruispunt Putselaan-Maashaven O.z. vanaf zaterdag 28 april voor 9 dagen dicht voor het verkeer.

Bewonersbrieven

Bewoners en ondernemers in de omgeving van de Hillelaan en de Putselaan worden, onder andere via brieven van de deelgemeente en Gemeentewerken, uitgebreid geïnformeerd over de afsluitingen en de omleidingen.

Doorstroming en verkeersveiligheid

De aanleiding voor dit project is de matige doorstroming en de verkeersveiligheid. Daarnaast is groot onderhoud noodzakelijk. De nieuwe inrichting van de beide lanen levert, naast een sterk verbeterd verkeerskundig ontwerp, een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de buitenruimte van de Afrikaanderwijk, Hillesluis, Bloemhof en Katendrecht.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mirjam Toet van Gemeentewerken, via telefoonnummer (010) 489 34 58. Informatie over de werkzaamheden en omleidingroutes kunt u vinden op de website www.gw.rotterdam.nl, onder de rubriek Werk in
uitvoering/Projecten/Feijenoord.

Bij de foto

Kruispunt Hillelaan-Brede Hilledijk.