Gemeente Zwolle

Parkeerbeleid Kamperpoort op maandag 2 april in werking


Datum uitgave: 07-03-2007

Nog een kleine maand, dan treedt het betaald parkeren in de Kamperpoort in werking. Het nieuwe parkeerbeleid in de Kamperpoort, wordt op maandag 2 april 2007 ingevoerd. De invoering moet de inwoners en in de wijk gevestigde ondernemers beschermen tegen parkeeroverlast. Hiermee volgt de Kamperpoort de andere schilwijken, Assendorp en Dieze. Hier werd vorig jaar het parkeerbeleid ingevoerd en geëvalueerd. Daaruit is gebleken dat het doel is bereikt. Het parkeerbeleid zorgt voor meer parkeerruimte voor bewoners en bedrijven, want met het beleid verdwijnen langparkeerders, die in de binnenstad winkelen of werken uit de wijk. Daarnaast kan het bezoek van de bewoners tegen lage kosten dicht bij de woning parkeren met een bezoekerspas.

Aanvragen kan nog
Wie vergeten is het aanvraagformulier in te vullen of het kwijt is, kan nog steeds een parkeervergunning aanvragen. Via www.parkeervergunningzwolle.nl kan iedereen het juiste aanvraagformulier downloaden. Opvragen kan ook bij de afdeling Vergunningen: (038) 498 5200.

Parkeervergunning
Per zelfstandige woning kunnen maximaal twee vergunningen worden aangevraagd als er twee mensen wonen met beiden een eigen auto. Per bedrijf kunnen maximaal twee vergunningen worden aangevraagd. Raadpleeg voor nadere informatie de website www.parkeervergunningzwolle.nl of haal de folder op bij het informatiecentrum, stadhuis Grote Kerkplein 15. De parkeervergunningen worden op kenteken geregistreerd. U kunt daarom alleen een vergunning aanvragen als u eigenaar of houder bent van een motorvoertuig. De eerste parkeervergunning voor bewoners kost 50 euro per jaar (voor bedrijven 80 euro), een eventuele tweede vergunning 100 euro per jaar (voor bedrijven 120 euro).

Bezoekerspas
Per zelfstandige woning kan in de Kamperpoort één bezoekerspas worden aangevraagd. Deze pas kunt u ook aanvragen, als u geen auto of parkeervergunning heeft. Ook kamerbewoners kunnen een bezoekerspas aanvragen. De bezoekerspas kost 10 euro per jaar. Met de bezoekerspas kunt u uw bezoek een jaar lang, 16 uur per week, laten parkeren op de parkeerplaatsen binnen de parkeersector waar u woont.

Tijdig aanvragen noodzakelijk
Gelet op de beperkte parkeerruimte in de Kamperpoort is tijdig aanvragen noodzakelijk. Wie te laat een aanvraag indient, loopt het risico op de wachtlijst te komen doordat alle vergunningen vergeven zijn. Het ingevulde formulier moet worden gestuurd aan de afdeling Vergunningen van de gemeente Zwolle. Vervolgens krijgen aanvragers bericht over de toekenning en betaling, en de ontvangst van de vergunning of bezoekerspas.

Houders parkeerpas sector 6 opgelet
De Kamperpoort wordt op maandag 2 april a.s. parkeersector 5. Twee straten van de huidige parkeersector 6 vallen dan onder deze nieuwe parkeersector, namelijk de Emmastraat en de Willemskade (nummers 1 tot en met 30). Heeft u een parkeervergunning voor parkeersector 6, dan moet u erom denken dat u met deze pas vanaf 2 april a.s. niet meer kunt parkeren in deze straten.

Aanvraagformulieren voor de parkeervergunning en bezoekerspas kunt u downloaden op www.parkeervergunningzwolle.nl. Voor eventuele praktische vragen kunt u mailen naar postbus@zwolle.nl o.v.v. 'afdeling Vergunningen'. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Vergunningen, telefoonnummer: (038) 498 5200.
Zie ook:
parkeervergunningzwolle

Bron: afdeling Communicatie

Datum van 07-03-2007 tot 20-03-2007